Team ROC TOP genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar!

Team Duinluststraat genomineerd voor landelijke verkiezing

Een team van ROC TOP / Start, team Duinluststraat, is genomineerd voor de landelijke verkiezing ‘Onderwijsteam van het Jaar’. Dit team is gespecialiseerd in kwetsbare Amsterdammers: de Amsterdamse Plus. Zij staat voor een toekomst in Amsterdam, ook als dit niet gemakkelijk is. Ze biedt perspectief en geeft jongeren een plek in de maatschappij. In totaal zijn er meer dan 50 teams uit Nederlandse mbo-instellingen genomineerd, waarvan nu de beste 10 zijn overgebleven. De verkiezing zal plaatsvinden op ‘De Dag van het mbo’ op 18 november aanstaande. De verkiezing Onderwijsteam van het Jaar is een initiatief van de MBO Academie, de BVMBO en de AOb.
Ik ben enorm blij dat we dit team in het zonnetje mogen zetten, de nominatie is dik verdiend. Werken in het MBO wordt overal onderschat, maar wat dit team, met deze doelgroep onder uitdagende omstandigheden weet te bereiken is een prestatie van formaat. Ik neem mijn hoed af en maak een diepe buiging voor deze bijna bovenmenselijke prestatie, elke dag weer opnieuw! Bart Jan Geers, directeur a.i. Campus START (De Amsterdamse Plus maakt deel uit van START).

Over team Duinluststraat

Dit team is gespecialiseerd in kwetsbare Amsterdammers: de Amsterdamse Plus. Vanuit een kleine uitvallocatie in Amsterdam zet team Duinluststraat zich elke dag als een eenheid vol passie in om deze jongeren te begeleiden naar een kansrijker leven. Het bieden van regelmaat, mentoring, opleiding, en begeleiding naar werk is nog maar het begin. Niets is te veel voor dit team, wat onder uitdagende omstandigheden, alles geeft om kwetsbare Amsterdammers een stukje stabiliteit in hun leven te bieden. 

Tien genomineerde teams

Samen met negen teams vanuit andere mbo-scholen zullen de ROC TOP-pers gaan strijden voor deze felbegeerde titel. Van de meer dan vijftig teams die zich hebben aangemeld, maken er nog tien teams kans op de titel: ‘Onderwijsteam van het jaar 2019’. ROC TOP is zeer verheugd om tot deze Top 10 te behoren. De beroepsjury, bestaande uit docenten van verschillende opleidingen en scholen, viel vooral de grote diversiteit aan activiteiten van alle teams op. ,,Teams zijn trots op hun werk en zetten de student centraal. Ook de inzet om het beter te doen was opvallend”,  aldus de jury. De 10 genomineerde teams zijn, in willekeurige volgorde:

  1. ROC TOP, Team Duinluststraat (Campus Start, De Amsterdamse Plus maakt deel uit van Start).
  2. Alfa-college, locatie Hardenberg (Team dienstverlening niveau 2)
  3. Deltion college, Team defensie
  4. Gildeopleidingen ROC Venray, Team welzijn PW en MZ
  5. Summa College / Summa Automotive: Team MAC (MBO Automotive Center)
  6. Koning Willem 1 College, Team middelbare horeca school
  7. MBO College Airport, Team luchthavenbeveiliging
  8. ROC Nijmegen, Team apothekersassistent
  9. ROC van Twente, Team technicus hout en restauratie
  10. ROC van Amsterdam, Team Verkoop & Lifestyle

De verkiezing op 18 november

Het team van ROC TOP krijgt komende periode een instructie voor een pitch. Deze pitch zal plaatsvinden op 18 november van 10.00 tot 12.00 (foyer van Theater Orpheus Apeldoorn). Kijk op www.dagvanhetmbo.nl voor het gehele programma. Tijdens het Ambassadeursgala (vanaf 16.30 uur) wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar mag zich dan een jaar lang Onderwijsteam van het Jaar noemen.

Het menselijk skelet blijft groeien tot je 35 jaar bent