TOP-pers gaan voor de gouden plak

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Na de voorrondes op de eigen campus, zijn diverse TOP-pers doorgegaan naar de kwalificatiewedstrijden en zelfs al de finale. Tijdens de nationale finale – van 20 t/m 22 maart in de RAI te Amsterdam – wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Campus Events & Hospitality
We hebben een halvefinalist van de BOL-opleiding ‘Beveiliger’, zijn naam is Storm Koerse en hij vertoont zijn skills op 7 maart bij het NOVA College in Haarlem. Van Storm wordt o.a. verwacht dat hij tijdens de wedstrijd balie-werkzaamheden verricht en een surveillanceronde uitvoert, natuurlijk moeten deze acties daarna gerapporteerd worden. Bij een goede beoordeling wacht op vrijdag 8 maart de finale op dezelfde locatie.

Op 15 en 16 maart hebben we ook nog twee finalistes in Middelburg voor de opleiding ‘Travel & hospitality’. Onze kanshebbers zijn Famke van Heck en Allisa van Gom en ze binden de strijd aan met negen concurrenten. Van hen wordt o.a. verwacht dat ze klachten afhandelen, internationale gasten in het reserveringssysteem zetten en onverwachte situaties in het hotel goed opvangen.
Onze studenten van de opleiding ‘Facilitair leidinggevende’, Raquel González Hernandéz en Bente van de Heuvel zitten in de halve finale met een goede kans op een finaleplaats in de RAI op 22 maart. Tijdens de halve finale op 20 en 21 maart acteren ze als backoffice medewerkers van een ziekenhuis en zijn verantwoordelijk voor het opleveren van een operationeel plan met bijbehorende begroting en investeringsoverzicht en natuurlijk mag een duidelijk managementrapportage niet ontbreken. Het stagebedrijf van Bente van de Heuvel, POST NL, is al met haar aan het oefenen.

Campus Health & Sport
We hebben een finaliste die ook al dag-winnares was tijdens de kwalificatiewedstrijd in Zutphen, Eva Haake. Deze finale voor de opleiding ‘Pedagogisch medewerker kinderopvang’, wordt op 7 en 8 maart gehouden bij Zadkine in Rotterdam. Ze gaat aan de slag als pedagogisch medewerker op een buitenschoolse opvang en krijgt o.a. als opdrachten om een kringactiviteit uitgewerkt in een activiteitenschema voor te bereiden en om een passend interactief voorleesmoment uit te voeren.
Op 14 maart ook nog een halve finale in het historische stadhuis in Middelburg voor de opleiding ‘Doktersassistent’. Onze excellente studente Ingeryerd Mulder staat hiervoor opgesteld en heeft zeker nog kans op een finaleplaats. Triagegesprekken, het volgens protocol uitvoeren van medisch-technisch handelen en natuurlijk haar sociaal-communicatieve vaardigheden komen aan de orde.

Campus Business
Dennis Klitsie, student van onze opleiding ‘Juridisch-administratief dienstverlener’ heeft zich geplaatst voor de finale in Amsterdam, dit na een bloedstollende kwalificatiewedstrijd in Rotterdam. De finale die zich afspeelt in de RAI duurt 3 lange dagen van 20-22 maart. Elke dag krijgt Dennis een grote opdracht, als griffiemedewerker op de afdeling Kanton van een rechtbank zal hij notities moeten schrijven omtrent analyse van een dagvaarding, interne notities aan de gerechtsdeurwaarder en brieven aan eisers en bedrijven.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.