TOP-studente dagwinnares tijdens voorronden Skills Heroes

Op 14 december, tijdens de landelijke voorronden van Skills Heroes voor Pedagogisch medewerker in Zutphen, is TOP-studente Eva Haake dagwinnares geworden! Zij verbleef met haar begeleidend docent Zowy van der Giessen ter voorbereiding al de nacht van tevoren in een hotel in Zutphen. Voorafgaand aan de wedstrijd heeft zij een speciale training gevolgd, die duidelijk effect had! De uitslag.

Zowy van der Giessen: “Op donderdag 13 december vertrokken Eva en ik na schooltijd met de trein naar Zutphen. Na een reis van zo’n 2 uur kwamen we aan op onze bestemming. We sliepen in een mooi hotel in het centrum van de stad. Na de kamers te hebben bewonderd zijn we een leuk restaurantje in de buurt gaan opzoeken en zijn we bij een Italiaan beland. Tijdens het heerlijke eten hebben we nog de laatste dingen voor de wedstrijd doorgenomen. Eva had er zin in en de zenuwen vielen mee!

 
De volgende ochtend gingen onze wekkers om 7 uur en hebben we genoten van een lekker ontbijtje. Hierna was het tijd om naar de wedstrijd locatie te lopen. Een hele mooie industriële loods! Hier werkte Eva de hele ochtend aan de voorbereiding van haar activiteit. 

Om enige beïnvloeding te voorkomen mochten de begeleidende docenten hierbij niet aanwezig zijn en volgde ik een ander programma. Samen met de andere docenten wisselden we onze onderwijservaringen uit, bezochten we het ROC in Zutphen en kregen we een stadswandeling. Na de lunch mochten we de studenten in actie zien! 

De voorgaande jaren mocht ik ook nooit bij de uitvoering aanwezig zijn dus dit was erg leuk! Eva voerde haar activiteit uit met 5 kinderen in de basisschool-leeftijd. Knap hoe alle deelnemers onder deze druk (en toeziend oog van de jury en docenten) presteren. En wat kan Eva trots zijn op haar behaalde resultaat: Winnaar van de regionale ronde! Op naar de finale in maart!”

Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.