Twaalf enthousiaste werkzoekenden in 4 maanden opgeleid tot beveiliger

Binnen vier maanden een gediplomeerd beveiliger bij G4S worden?

Dit perspectief klonk voor een groep werkzoekenden in eerste instantie nog onwerkelijk, maar het kan echt! Twaalf enthousiaste mensen zijn na een traject van vier maanden gediplomeerd en aan het werk bij G4S. Op 17 november vond hun diploma-uitreiking plaats.

Foto G4S: gediplomeerden
Foto G4S: gediplomeerden

 Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP), Implacement Services en G4S organiseerden gezamenlijk een voorselectie voor dit intensieve opleidingstraject. Dit verliep middels voorlichtingsdagen en speeddate-sessies bij ROC TOP in Amsterdam, tevens de opleider van dit traject.

Youssef, deelnemer aan het traject, vertelt: “Ik weet nog dat ik de vacature voorbij zag komen, ik geloofde eigenlijk niet dat dat echt kon.” Toch werd hij nieuwsgierig en is naar de informatiebijeenkomst gegaan. “Ik heb mijn broer Ilias ook getipt zich aan te melden, nu zijn wij beiden door het traject heen en hebben wij een diploma en een baan. Het voelt echt goed dat wat jullie beloofd hebben ook echt waargemaakt kon worden; we hebben nu een diploma en werk bij G4S.”

Over dit initiatief

Het doel van dit initiatief is om werkzoekenden, bijvoorbeeld mensen die in de WW of bijstand zitten, om te scholen en toe te leiden naar een baan. De samenwerkende partijen hebben hiervoor een speciaal onderwijsprogramma geschreven. De gemeente Amsterdam & WSP, Implacement Services, ROC TOP en G4S zijn heel erg tevreden over het eerste traject en zijn hard aan het werk om een tweede groep te laten starten.

Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.