Volgende stap bestuurder Ineke van der Linden

Per 1 februari 2021 stopt Ineke van der Linden als Voorzitter College van Bestuur bij ROC TOP. Zij vervolgt haar carrière als bestuurder in het primair onderwijs bij Onderwijsgroep Amstelland in Amstelveen.

In de 7 jaar die Van der Linden voor ROC TOP werkt vormde zij in wisselende samenstellingen het College van Bestuur van ROC TOP. Zij dient hiermee vrijwel volledig haar twee termijnen als bestuurder uit. Na overleg met de Raad van Toezicht heeft Van der Linden een volgende stap gevonden die aansluit bij haar wensen: een andere onderwijssector leren kennen en meer doen met internationalisering.

Ineke van der Linden, fotograaf Rob van der Voort

“Namens de Raad van Toezicht wil ik Ineke bedanken voor haar inzet voor ROC TOP, de belangen van onze studenten en het mbo in het algemeen. 7 jaar lang is Ineke een voorbeeld geweest van de persoonlijke aanpak die ROC TOP zo kenmerkt. Met oog voor de mens, en ieders talent om een rol van betekenis in de maatschappij te vervullen. Wij zijn blij dat een ervaren bestuurder als Ineke haar carrière voorzet binnen het onderwijs in deze regio. Onderwijsgroep Amstelland biedt een nieuwe, prachtige uitdaging die bij Ineke past. Wij wensen haar daar veel plezier en succes bij.” - Chris van Meurs, voorzitter van de Raad van Toezicht van ROC TOP.

Ineke van der Linden behartigt, binnen de organisatie en richting vele netwerken, politieke agenda’s en het sociaal domein, het belang van onderwijs voor mbo-studenten. “Er is een grote behoefte aan goede vakmensen en daarom is het hoog tijd voor een nieuw perspectief op onderwijs. Een perspectief waarbij de maatschappij mensen waardeert op basis van hun talent, en waarin we ons niet blindstaren op een verschil tussen denkers en doeners. Dat gun ik het mbo en alle vakmensen.”

ROC TOP gaat korte termijn op zoek naar een nieuwe bestuurder die Ineke van der Linden opvolgt.  


Meer informatie

Marleen Kerssemakers (woordvoerder)

M: 06 525 176 74

E: m.kerssemakers@roctop.nlHet hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.