Entree Opleidingen

Entree Opleidingen online brochure

Ben je voortijdig gestopt met school? Kom je van het (v)mbo zonder diploma? Of kom je van een praktijkschool en wil je verder leren? Misschien wil je een mbo-opleiding op niveau 2 volgen, maar heb je daarvoor nog niet de juiste diploma’s. Dan is de entree-opleiding iets voor jou. Het is de ideale manier om een diploma te behalen dat toegang biedt tot vervolgonderwijs óf om je beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De opleidingen zijn heel praktijkgericht, je gaat al snel op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze.

Het kan ook zijn dat je al weet dat je een bepaalde richting uit wil. ROC TOP biedt een aantal opleidingen op de werkplek aan. Je volgt dan scholing in een echt bedrijf. Omdat je al weet wat je wil is het oriënterende deel van de opleiding korter. De opleidingen kunnen je begeleiden naar betaald werk. Ben je hier nieuwsgierig naar kijk dan assistent horeca, voeding of voedingsindustrie.

Iets voor jou?

Ben je 16 jaar of ouder op 31 juli in het jaar dat je wilt starten en heb je geen diploma, dan is de entree-opleiding precies wat je nodig hebt.

De entree-opleiding duurt een jaar en is jouw toegang tot de arbeidsmarkt of mbo op niveau 2. Binnen dat jaar leer je werkzaamheden uit te voeren in een bedrijf of bereid je je voor op een vervolgopleiding niveau 2.

ROC TOP Amsterdam biedt binnen de richting Entree-opleiding de volgende uitstroomprofielen aan:

  • Assistent verkoop/retail – niveau 1
  • Assistent logistiek – niveau 1
  • Assistent horeca, voeding of voedigsindustrie -niveau 1
  • Assistent dienstverlening en zorg – niveau 1
  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud – niveau 1* (LET OP: dit is zowel een BOL als BBL uitstroomproefiel)
  • Assistent installatie- en constructietechniek – niveau 1
  • Assistent plant of (groene) leefomgeving – niveau 1

De opleiding

Als je nog geen keuze voor een sector hebt kunnen maken vinden we het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De opleiding is heel praktijkgericht. Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

BOL en BBL Entree opleidingen: wat is het verschil?

*BOL = School + Stage (Beroeps Opleidende Leerweg)
*BBL= Werken + Leren (Beroeps Begeleidende Leerweg)

BOL is een combinatie van school en stage. Je gaat de hele week naar school en loopt één of meer periodes stage. Die stage noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf. Deze beroepspraktijkvorming (bpv) is een verplicht onderdeel van je opleiding.

Kies je voor de BBL, dan word je voor het grootste deel opgeleid in het bedrijfsleven. Je volgt minimaal één dag per week les op school. Let op, voordat je met een BBL opleiding kunt beginnen moet je een arbeidsovereenkomst hebben met een bedrijf. Heb je deze nog niet, dan ga je samen met de locatie op zoek naar een geschikt leerbedrijf. Tussen de onderwijsinstelling, het leerbedrijf en jou wordt een praktijkovereenkomst gesloten. Hierin staan wat de rechten en plichten van alle betrokken partijen.

LOCATIES VAN DEZE RICHTING

Amsterdam Oost

TOP Start

Wibautstraat 135-139
1097 DN Amsterdam

(ingang aan achterzijde, James Wattstraat)

verzuim e-mail: verzuimstart@roctop.nl
T: 020 570 8800

TWIJFEL JE NOG OVER JE STUDIEKEUZE

Doe de studiekeuzetest