Entree Opleidingen

Entree Opleidingen online brochure

Ben je voortijdig gestopt met school? Kom je van het (v)mbo zonder diploma? Of kom je van een praktijkschool en wil je verder leren? Misschien wil je een mbo-opleiding op niveau 2 volgen, maar heb je daarvoor nog niet de juiste diploma’s. Dan is de entree-opleiding iets voor jou. Het is de ideale manier om een diploma te behalen dat toegang biedt tot vervolgonderwijs óf om je beter voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

De opleidingen zijn heel praktijkgericht, je gaat al snel op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze.

Het kan ook zijn dat je al weet dat je een bepaalde richting uit wil. ROC TOP biedt een aantal opleidingen op de werkplek aan. Je volgt dan scholing in een echt bedrijf. Omdat je al weet wat je wil is het oriënterende deel van de opleiding korter. De opleidingen kunnen je begeleiden naar betaald werk. Ben je hier nieuwsgierig naar kijk dan bij Assistent bouwen, wonen en onderhoud  en Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie.

Iets voor jou?

Ben je 16 jaar of ouder op 31 juli in het jaar dat je wilt starten en heb je geen diploma, dan is de entree-opleiding precies wat je nodig hebt.

De entree-opleiding duurt een jaar en is jouw toegang tot de arbeidsmarkt of mbo op niveau 2. Binnen dat jaar leer je werkzaamheden uit te voeren in een bedrijf of bereid je je voor op een vervolgopleiding niveau 2.

ROC TOP Amsterdam biedt binnen de richting Entree-opleiding de volgende uitstroomprofielen aan:

  • Assistent verkoop/retail – niveau 1
  • Assistent logistiek – niveau 1
  • Assistent horeca, voeding of voedigsindustrie -niveau 1
  • Assistent dienstverlening en zorg – niveau 1

De opleiding

Als je nog geen keuze voor een sector hebt kunnen maken vinden we het heel belangrijk dat je de tijd neemt te ontdekken waar jouw interesses en sterke eigenschappen liggen en wat daarbij jouw beroepsmogelijkheden zijn. De opleiding is heel praktijkgericht. Al vroeg ga je op stage. Eerst oriënterend zodat je op verschillende plekken de praktijk kunt proeven. Uiteindelijk vind je een stageplek in de richting van je beroepskeuze. Je leert het plannen van taken, het uitvoeren van beroepsopdrachten, wat een goede werkhouding is, hoe je (beter) kunt samenwerken met collega’s en hoe je omgaat met veranderingen of druk als het soms even tegen zit. Daarnaast werk je aan de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap.

Met een entree-opleiding kun je straks doorstromen naar een van de niveau 2-opleidingen die aansluiten bij het profiel dat je gekozen hebt of je gaat aan het werk.

Naast deze richtingen kun je eventueel ook een opleiding in de fietstechniek of horeca gaan volgen (assistent).

LOCATIES VAN DEZE RICHTING

Amsterdam Noord

NDSM

NDSM-straat 1
1033 SB Amsterdam
T: 020 630 19 00
Amsterdam Oost

Wibautcollege

Wibautstraat 135-139
1097 DN Amsterdam

(ingang aan achterzijde, James Wattstraat)
T: 020 568 14 10
Amsterdam West

De Eendracht

Bok de Korverweg 4
1067 HR Amsterdam
T: 020 504 24 00
Amsterdam West

Vlaardingenlaan

Vlaardingenlaan 15
1062 HM Amsterdam
020 504 24 00
T: 020 504 24 00

TWIJFEL JE NOG OVER JE STUDIEKEUZE

Doe de studiekeuzetest