Sport

Je bent sowieso sportief en gedreven, anders was je niet op deze plek terecht gekomen. Maar je echte talent is het beste in anderen naar boven halen. Dan is de Sportacademie van ROC TOP dé opstap naar een mooie carrière in een fitnessclub, bij een sportvereniging, in een gezondheidscentrum of bijvoorbeeld bij een justitiële inrichting. Want het lijkt je wel wat om mensen te helpen bij hun revalidatie of fitnessschema. Je bent lekker bezig en zorgt ervoor dat iedereen om je heen veilig bezig is én plezier heeft in het sporten.

ROC TOP verwacht veel van hun Sport-studenten en stelt daarom hoge eisen aan de toelating: een sporttest, een talentscan en een kennismaking. Ook heb je een bewijs van een sportmedische keuring nodig. Je start in het algemene basisjaar, waarin zowel niveau 3- als niveau 4-studenten zitten. Naar aanleiding van resultaten, advies en ervaringen in het eerste jaar krijg je tussentijds een studieadvies.

Iedereen die wordt toegelaten op de Sportacademie start in het algemene basisjaar. Daarin zitten zowel niveau 3 als niveau 4 studenten. Naar aanleiding van de resultaten, advies en ervaringen in het basisjaar krijgen de leerlingen tussentijds studieadvies. Aan het einde van het eerste studiejaar krijgt de student een bindend studieadvies voor zijn of haar verdere opleiding: niveau 3 óf niveau 4.  Studenten die met een diploma niveau 3 Sport- en bewegingsleider nog verder willen studeren krijgen de mogelijkheid om op één van onze niveau 4 opleidingen in te stromen. De helft van de studieduur loop je stage. Dat begint al bij de start van het schoojaar: na de introductieperiode van tien weken ga je als allround sportleider aan de slag op een door jezelf gevonden stageplek. We raden je aan om voor of in de vakantie al op zoek te gaan naar een stageplaats.

LOCATIES VAN DEZE RICHTING

Amsterdam Zuid

Sportacademie Amsterdam

Burgerweeshuispad 54
1076 EP Amsterdam
T: 020 891 26 92

TWIJFEL JE NOG OVER JE STUDIEKEUZE

Doe de studiekeuzetest