ROC TOP aanwezig op oriëntatiefestival Tweenstalent

22 mei 2017 / 10:21

Ruim 900 jongeren uit het primair, voortgezet onderwijs en mbo in Amsterdam Noord hebben op 19 mei j.l. het oriëntatiefestival “Tweenstalent” van Stichting Paspoort naar je Toekomstdroom bezocht. Het festival vond plaats in de Tolhuistuin te Amsterdam Noord. Tweenstalent heeft het doel om enerzijds het talent van jongeren een podium te bieden en anderzijds de verbindende factor te zijn voor de buurt.

Onder begeleiding van professionals hebben jongeren hun talenten getest, om zo zelf uit te vinden waar hun toekomst ligt. Het festival bestond uit acht talenteilanden, waar de jongeren op speelse wijze kennis maakten met het beroepenveld. ROC TOP was er ook en heeft potentiële studenten spelenderwijs kennis laten maken met de studie en het beroep beveiliger. De oefening als politie-agent was het populairst. (NOS Jeugdjournaal item)

Tijdens het oriëntatiefestival werden 2 docenten bekroond met de titel ‘meest inspirerende leerkracht in Amsterdam Noord’. Dina Aabbouz, vakdocent van de Amsterdamse Plus was daar één van.

Paspoort naar je Toekomstdroom heeft sinds haar lancering meer dan 40.000 basisschoolkinderen geïnspireerd en gemotiveerd. De lesformule is in 2009 met de Ondernemersprijs bekroond en wordt vrijwillig georganiseerd door een team van jonge mensen op basis van sponsorgelden en subsidies.

Voor meer informatie: www.projectpaspoort.nl

 

      

Deel dit artikel