ROC TOP studenten van de Sportacademie zwemmen met ouderen

19 dec 2017 / 09:00

Een mooi initiatief is van start gegaan, waarbij acht ROC TOP studenten maandelijks meewerken aan het welzijn van ouderen, woonachtig in verzorgingshuizen en verpleeghuizen van Amstelring.

Innovatief opleiden met het bedrijfsleven

In het huidige schooljaar 2017/ 2018 biedt de Sportacademie van ROC TOP de module zweminstructeur niveau 3 aan, van de Koninklijke Nederlandse Zwembond, ter invulling van een keuzedeel, onder leiding van Sportacademie docente Anouk Drent. Een keuzedeel geeft de mbo student de mogelijkheid binnen de opleiding zelf te kiezen voor een verbreding of verdieping, die aansluit de interesse en het toekomstige werkgebied.

‘ Praktijkervaring opdoen is essentieel voor onze mbo studenten. Vol enthousiasme zijn we samen met Sportfondsen en de sportaccommodaties Sportplaza Mercator begonnen aan de realisatie van het project: zwemmen met ouderen. We beginnen klein, met acht studenten, maar we hopen dit de komende jaren uit te kunnen breiden. Onze studenten leveren een bijdrage aan de stad, zorgen ervoor dat de groep plezier heeft in het zwemmen en iedereen veilig is‘, aldus Joeri Baarda, docent/ mentor/ onderwijsontwikkelaar bij de Sportacademie.

    

 

Deel dit artikel