Aanmelden

Wat leuk dat je interesse hebt in een opleiding bij ROC TOP! Iedereen is van harte welkom bij ROC TOP. Belangrijk is dat jij je voor 1 april aanmeldt, dan heb je recht op toelating op de opleiding van jouw keuze. Na 1 april aanmelden kan nog steeds, alleen vervalt jouw recht op toelating. Jouw vooropleiding bepaalt op welk niveau je je kunt inschrijven. Voor sommige opleidingen gelden aanvullende eisen. Check hieronder het aanmeld- en toelatingsproces van ROC TOP.

Stap 1: Oriëntatie en bezoek Open Dag

Je staat voor een belangrijke beslissing: je studiekeuze! Dat kan best stressvol zijn. ROC TOP helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Oriënteer je daarom goed, voordat je je aanmeldt voor een Mbo-opleiding. Wij organiseren diverse activiteiten voor jou en jouw ouders/verzorgers. Naast de voorlichtingen, rondleidingen en gesprekken met studenten en docenten geven wij je ook graag studieadvies. Zie de agenda voor actuele activiteiten.

Stap 2: Niet vergeten! Check de toelatingseisen van de opleiding van jouw keuze

Klik hier voor de pagina met de algemene toelatingseisen. Daarnaast vind je op iedere opleidingspagina de informatie die voor jouw specifieke opleiding van toepassing is, om de opleiding succesvol af te ronden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) om stage te kunnen lopen. En bij een BBL-opleiding, aan het hebben van een werkplek. De Sportacademie en opleiding Beveiliging hebben bovendien nog andere aanvullende eisen voor toelating: voor de Sportacademie is dit de Sporttest. Voor Beveiliging onderga je een politiescreening en moet je van onbesproken gedrag zijn. Check dus de vooropleidingseisen en de opleidingsinformatie voordat je je aanmeldt!

Let op! De opleiding Sport & Bewegen heeft dus aanvullende toelatingseisen (o.a. een sporttest). Lees hierover meer op de opleidingspagina’s van Sport & Bewegen.

Stap 3: Meld je aan bij ROC TOP!

Je hebt je studiekeuze gemaakt? Dan is het nu tijd om je online aan te melden.
Wil je weten hoe het centraal aanmelden gaat? Bekijk dan onderstaand filmpje!


Wet toelatingsrecht

Meld jij je aan voor 1 april en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan heb jij recht op toelating op de opleiding van jouw keuze. Je wordt vervolgens nog wel verwacht op de kennismakingsactiviteiten (zie stap 4). Hiervoor word je persoonlijk uitgenodigd. Na je aanmelding ontvang je een bericht via de mail dat je aanmelding door ROC TOP succesvol ontvangen is.

LET OP: je kunt je ook ná 1 april aanmelden voor een Mbo-opleiding bij ROC TOP.
Zie ook het volgende filmpje:

Stap 4: Kennismakingsactiviteiten

Na je aanmelding word je per mail of telefoon uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en talenten, maar ook je wensen en verwachtingen beter in kaart te krijgen.
*De opleiding Sport & Bewegen heeft een extra toelatingsactiviteit, namelijk de sporttest.

Hieronder volgt in het kort de procedure na jouw aanmelding:

  • Binnen 3 werkdagen wordt er telefonisch contact met jou opgenomen door de intaker;
  • Voldoe je aan alle toelatingseisen? Dan word je direct geplaatst en ontvang je een plaatsingsbrief (voor de Sportacademie-opleidingen gelden dus aanvullende eisen: zie hieronder);
  • Voldoe je niet aan de toelatingseisen of zijn er vragen? Dan wordt dit telefonisch met je besproken. In sommige gevallen zetten we de talentscan in.

Talentscan en Sporttest voor de opleiding Sport & Bewegen

Voor de opleiding Sport & Bewegen geldt het volgende: de volgorde van plaatsing gebeurt op basis van aanmelddatum én volledige afronding van het kennismakingsproces. Dit proces bestaat uit een check van de vooropleidingseisen, een talentscan, een kennismakingsgesprek en een sporttest/sportmedische keuring. Verder is een zwemdiploma vereist (of de bereidheid om deze te halen).  

Stap 5: Recht op studiekeuze-advies

Meld jij je voor 1 april aan, dan heb je recht op studiekeuze-advies. Onze kennismakingsactiviteiten zijn zo ingericht, dat wij je altijd direct een persoonlijk advies geven. Wij vinden het belangrijk om met jou te praten over de gekozen studie en eventuele mogelijkheden. En helpen je dus ook graag verder om op de juiste plek terecht te komen. Mocht een studie toch niet helemaal bij je passen, dan kunnen wij je zowel intern als extern doorverwijzen. Het is aan jou natuurlijk om de definitieve keuze te maken!

Stap 6: Plaatsing en Onderwijsovereenkomst

Tussen jouw digitale aanmelding en het kennismakingsgesprek zit maximaal vier weken (excl. schoolvakanties). Uiterlijk twee weken na je kennismakingsgesprek ontvang je een bevestiging van jouw plaatsing bij ROC TOP, ofwel een plaatsingsbesluit.

Let op: de doorlooptijd wijkt af bij de opleiding Sport en Bewegen. Dit heeft te maken met de Sporttest, je wordt hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.
Per post ontvang je een Onderwijsovereenkomst (OOK*). Deze moet getekend worden en met de juiste documenten z.s.m. teruggestuurd worden. Zodra de OOK bij ROC TOP binnen is, ben jij verzekerd van een plek bij ROC TOP.
*Let op, de OOK kan eenzijdig door ROC TOP opgezegd worden, als niet voldaan wordt aan de vooropleidingseis: behaald (v)mbo-diploma.

Stap 7: TOP Welkomstdag!
Nadat je je diploma hebt behaald, word je uitgenodigd voor een introductiedag met je nieuwe opleiding- en studiegenoten. Deze vindt plaats in de week van 11 juli. Op deze dag maak je kennis met je mentor, toekomstige studiegenoten en de campus. En, heel belangrijk, dan neem jij de laatste benodigde documenten mee om je plek bij ROC TOP definitief te maken!

Bovenstaande informatie geldt voor het studiejaar 2022-2023. De toelatingseisen worden gepubliceerd onder voorbehoud van wijzigingen in ministeriële regelingen en de door ROC TOP vastgestelde regelingen.

Op jouw campus ben je omringd door vakgenoten Welke opleiding je ook kiest. Door onze campussen weet je zeker dat je altijd omringd bent door studenten binnen hetzelfde vakgebied. Benieuwd hoe een campus er van binnen uitziet?
Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.