Instroom, versneld en Hbo

ROC TOP biedt uitdagend kleinschalig Mbo-onderwijs dat studenten goed voorbereidt.

Instroom

Op welk niveau jij kunt instromen hangt van jouw vooropleiding af. Binnen het Mbo kun je doorstromen van het ene niveau naar het andere. Check op welk niveau jij kunt instromen. 

Bij diverse opleidingen kun je op meerdere momenten in het schooljaar instromen. Dit staat aangegeven bij de opleiding. Informeer tijdens het kennismakingsgesprek wat de mogelijkheden hiervoor zijn. 

Versnelde opleiding

Voor de bollebozen onder de Mbo-studenten geldt: sommige van onze opleidingen op niveau 4 kun je in 2 tot 3 jaar afronden. Dit kan tot wel anderhalf jaar schelen wanneer je het vergelijkt met een reguliere Mbo-opleiding op niveau 4. Of je in aanmerking komt voor een versneld traject hangt af van wat je in het Vmbo en buiten school om al hebt geleerd, maar ook van je eigen inzet en gedrevenheid. Informeer ernaar tijdens je kennismakingsgesprek.

Door naar het Hbo

Als je verder wilt studeren, dan kun je met je Mbo 4-diploma gemakkelijk doorstromen naar het Hbo. Bij sommige opleidingen bestaat zelfs de mogelijkheid voor een speciaal MHbo-traject, waarbij je je Hbo-diploma in kortere tijd kunt halen doordat de Mbo-opleiding en de Hbo-vervolgstudie op elkaar zijn afgestemd. Om voor een goede aansluiting te zorgen werken we nauw samen met Hogeschool Inholland, de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool Windesheim. Informeer naar de mogelijkheden tijdens je kennismakingsgesprek.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.