Nieuwe student

Ben jij een nieuwe student die straks bij ROC TOP begint? Dan zijn er dingen die handig zijn om van tevoren al te weten, zoals informatie over je lesrooster, je boeken, je TOP-account en hoe wij na de zomervakantie les gaan geven. Op deze pagina vind je al deze informatie verzameld.

Onderwijsovereenkomst en intake

Het kan zijn dat je jouw onderwijsovereenkomst (OOK) nog moet tekenen of dat je nog wacht op een intakegesprek/kennismakingsgesprek. ROC TOP blijft in de zomervakantie open voor administratieve zaken, zoals het verwerken van de aanmeldingen. 

Nadat je je hebt aangemeld, wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. 

De onderwijsovereenkomst wordt per e-mail naar de student en ouder(s) gestuurd en moet digitaal ondertekend worden.

Lees meer

Studentinformatiesysteem Osiris

ROC TOP maakt gebruik van het studentinformatiesysteem Osiris. Met deze app is de studentinformatie gebundeld. De app is te gebruiken door studenten, ouder(s)/verzorger(s) van studenten en door docenten en studieloopbaanbegeleiders van ROC TOP.

In Osiris is onder meer het volgende te vinden:

  • agenda (rooster) 
  • afwezigheid/absentiemeldingen 
  • begeleiders van de student 
  • resultaten
  • voortgang 

Lees hier meer over Osiris en hoe je toegang kunt krijgen tot Osiris.

Lees meer

Eerste lesdag/introductieweek

De eerste lesdag van jouw klas en opleiding zie je in jouw rooster. Deze vind je op de roostersite (zie hieronder bij Rooster) of in de Osiris-app (zie hierboven).

Naast lessen is er ook een introductieprogramma. De campussen gaan hier verschillend mee om. Let op: roosters kunnen op het laatste moment nog veranderen! De laatste wijziging wordt voor 7.00 uur op de dag zelf doorgevoerd i.v.m. eventuele zieke docenten.

Campus Business: Vanaf 24 augustus staat de meest up-to-date informatie in jouw rooster: roosters.roctop.nl. Lessen starten die week erna. Vragen? Mail of bel de campus.

Campus Events & Hospitality:

De eerstejaars studenten starten bij Events & Hospitality op woensdag 6 september 2024 om 10.00 uur. Op de eerste dag hoor je hoe de rest van de week eruit gaat zien. Het introductierooster staat ook op roosters.roctop.nl.

Jouw klascode>

  • N= NDSM
  • #= Instroomjaar
  • Opleidings afkorting
  • Groepnummer

Dus N2MEO1 = NDSM- 2022- (MEO)medewerker evenementenorganisatie – groep 1 of 2 *Tijdens de introductiedagen zijn de groepen vaak samen dus dan kunnen studenten hun groepnummer aan hun docent/mentor navragen.

Campus Health & Sport: Vanaf de week van 4 september staat de meest up-to-date informatie in jouw rooster: roosters.roctop.nl. Lessen starten die week erna (week van 11 sep). Vragen? Mail of bel de campus.

Campus Start en Amsterdamse Plus:

Campus Start: je ontvangt per post startinformatie over het begin van het schooljaar. De introductieweek start aan het einde van de week van 4 september.

Amsterdamse Plus: je wordt gebeld door je mentor over de eerste lesdag.

Op de onderwijsovereenkomst is een administratieve datum aangehouden. Als je een BOL-opleiding volgt, kun je per deze datum een reisproduct aanvragen. En als je 18 jaar of ouder bent, kun je bij een BOL-opleiding ook studiefinanciering aanvragen. Voor meer informatie kun je terecht bij DUO: https://duo.nl/particulier/mbo-er/.

Lees meer

Rooster

Vanaf 24 augustus vind je jouw rooster op roosters.roctop.nl. Op deze site vul je jouw klas in en dan kun je het lesrooster bekijken. Weet je niet meer in welke klas je zit? Neem dan contact op met het servicepunt van jouw campus via mail of telefoon. Zie ook hieronder: Bereikbaarheid.

Boeken

De boekenlijst en benodigde digitale hulpmiddelen kun je vanaf halverwege juli inzien via de website van MBOwebshop, zie https://mbowebshop.nl/Gebruikers/Contact/InfoStudent/roctop

Je kunt hier inloggen met je schoolaccount. Je kunt alles hier bestellen, maar dat hoeft niet. Als je straks maar de juiste materialen hebt. 

Bekijk hier de flyer van MBOwebshop of bekijk hieronder de uitlegvideo:

Lees meer

ROC TOP-account en laptop

Alle TOP-studenten krijgen een Windows Office 365 account met je eigen e-mailadres. Dit e-mailadres (jouw studentnummer@student.roctop.nl) in combinatie met een password is jouw inlog op alle Office 365-programma's waar wij mee werken. Deze staan 'in the cloud', we werken dus via een online omgeving.

Je studentaccount is opgebouwd uit je studentnummer gevolgd door @student.roctop.nl. Bijvoorbeeld 123456@student.roctop.nl 

We hebben het wachtwoord van je ROC TOP-account naar je privé e-mailadres gestuurd. 

Ben je dit kwijt en kom je er niet in? Neem dan contact op met onze ICT-Servicedesk. Deze is te bereiken via:

Let op: alleen tijdens werkdagen vanaf 09.00 uur tot 16.00 uur.

Om lessen te volgen bij ons heb je vanaf schooljaar 2023-2024 een laptop nodig. Dit heet 'Bring Your Own Device'. Jij bepaalt dus zelf welk (merk) apparaat je hiervoor gebruikt, maar het apparaat moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor de voorwaarden en andere informatie over het werken op een laptop ga je naar deze pagina: /BYOD.

Let op: dit is voor campus Start nog niet verplicht. Wel moet je thuis een laptop of computer ter beschikking hebben.

Lees meer

Digitale leermiddelen

De digitale leermiddelen die je hebt aangeschaft via MBOwebshop moeten worden geactiveerd voor je er gebruik van kunt maken. Let op: je hebt hier je ROC TOP-account voor nodig. Wil je weten hoe dat werkt? Bekijk dan de uitlegvideo bij het hoofdstuk 'Boeken' hierboven.

Financiële zaken

Op de site van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) vind je alle informatie die je moet weten voor wat betreft studiefinanciering, je studentenreisproduct en schoolgeld. Je vindt alles handig bij elkaar op: https://duo.nl/het-is-zomer/. 

Bereikbaarheid

Onze campussen zijn na de zomervakantie open vanaf 4 september 2023.

business@roctop.nl / 020 630 19 00

events-hospitality@roctop.nl / 020 504 24 00

health-sport@roctop.nl / 020 462 01 00

start@roctop.nl / 020 570 88 00

Afwezig of ziek?

Ben je op je eerste lesdag ziek of kun je om andere redenen niet aanwezig zijn, dan meld je je ziek via de Osiris-app. Lukt dat niet, dan kun je je ziekmelden per e-mail of telefonisch vóór 09.00 uur bij het servicepunt van jouw campus. Zie de contactgegevens hieronder. 
!Plaats altijd het e-mailadres van jouw slb'er/mentor in de cc.

Ben je nog geen 18 jaar, dan meldt een ouder/verzorger jou afwezig. Doe je dit niet of word je niet afgemeld, dan wordt jouw afwezigheid als ongeoorloofd verzuim genoteerd en je mag maar een beperkt aantal dagen verzuimen van Onderwijsinspectie.

Het is belangrijk dat je de volgende informatie geeft als je belt/mailt:

•     Naam student; 
•     Studentnummer student;
•     Het telefoonnummer waarop de student / ouder(s) / verzorger(s) te bereiken is;
•     Reden/aard van de afwezigheidsmelding.

Ben je langer dan één dag ziek? Dan moet je de volgende dag óók voor 09.00 uur contact op­nemen met het servicepunt.

Ziekmelden TOP Business:  verzuimbusiness@roctop.nlof 020 630 19 00

Ziekmelden TOP Events & Hospitality: verzuimevents@roctop.nl of 020 504 24 00

Ziekmelden TOP Health & Sport: verzuimhealth@roctop.nl of 020 462 01 00

Ziekmelden TOP Start: verzuimstart@roctop.nl of 020 570 88 00

Lees meer

Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.