Studentenraad

Hallo Studentenraad, ik kom eraan! Laat jouw stem horen via de Studentenraad.
Heb je een mening over de opleidingen van ROC TOP, vind je dat het ‘anders’ moet, leuker kan en wil je graag meepraten over de toekomst van ROC TOP en haar studenten? Dan kan dat door zitting te nemen in de Studentenraad van ROC TOP. De Studentenraad behartigt de belangen van mbo-studenten op onze school. Of het nu gaat om onderwijs, roosters, huisvesting of andere belangrijke zaken.

In de Studentenraad zitten gemotiveerde en enthousiaste studenten die werken aan hun toekomst. Op dit moment bestaat de ROC TOP Studentenraad uit 8 studenten. Younes Bezeggaoui is voorzitter en Yassine Nassiri is vice-voorzitter. De Studentenraad is niet leeftijdsgebonden en toegankelijk voor alle mbo-niveaus.

Meer weten over de Studentenraad en/of heb je interesse om lid te worden? Lees snel verder..

Wat is een Studentenraad?
De Studentenraad is opzoek naar een student die zich 100% wilt inzetten voor zowel de school als voor de andere studenten. Iemand die bruist van de ideeën en deze ook wilt uitvoeren. Als je lid wordt van de Studentenraad kun je verwachten dat je professionele contacten legt, je kennis verbreedt, leert hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij ROC TOP, dat je deelneemt aan allerlei evenementen en dat je inspraak hebt op belangrijke vraagstukken. Binnen de Studentenraad wordt er gekeken welke rol het beste bij jou past!

Hoeveel tijd gaat mij dit kosten?
De tijd die je kwijt bent voor de Studentenraad is gedeeltelijk onder schooltijd en de andere tijd zal jouw vrije tijd zijn. Ongeveer één keer in de vier weken kom je bij elkaar met de raad. Daarnaast zal je één keer per twee maanden bijeen zijn met het College Van Bestuur. Als er nog andere bijeenkomsten zijn waar jij verwacht wordt zie je elkaar ook.

Wat krijg jij voor jouw inzet?
Als beloning voor jouw inzet binnen de Studentenraad krijg je een certificaat. De certificaat kun je bijvoegen in jouw C.V., waardoor jouw eventuele werkgever ziet dat je een gemotiveerde student bent!

Hoe ziet de Studentenraad er nu uit?
De Studentenraad bestaat nu uit acht studenten. De Studentenraad wilt graag meer studenten, zodat er verschillende ideeën ontstaan die meteen uitgevoerd kunnen worden.

Hallo Studentenraad, ik kom eraan?
Meld jezelf aan als kandidaat voor de studentenraad bij Paul Nagtegaal. –  via e-mail: p.nagtegaal@roctop.nl 

Wie zitten er in de Studentenraad?

Centrale studentenraad:

Voorzitter              : Younes Bezeggaoui

Vice Voorzitter     : Yassine Nassiri

Penningmeester  : Kjell Oostwouder

Secretaris              : Pien van de Rest

Lid                          : Lizzy Verhoeve

Lid                          : Marjes Kistemaker

Lid                          : Samantha de Jongh

Lid                          : Nikita Hoen

Financiële commissie 

Kjell Oostwouder

Samantha de Jongh

Marketing en Communicatie commissie

Yassine Nasseri

Marjes Kistemaker

Wil je contact opnemen met de Studentenraad? Stuur een mail naar: studentenraad@roctop.nl.

‘De Studentenraad (SR) is een raad van studenten van allerlei opleidingen en locaties binnen TOP, die er voor zorgt dat de stem van de student bij elk beslissend orgaan in de school terechtkomt. Wij als SR hebben bijvoorbeeld een kort lijntje met het College van Bestuur om zaken die op school spelen te bespreken. Dat hoeft niet specifiek een probleem te zijn. Het kunnen positieve, negatieve en/of verbeterpunten zijn. Ik ben de Studentenraad (SR) ingegaan, omdat ik graag de belangen van de TOP-student wil vertegenwoordigen. Niet iedereen is mondig en durft zijn stem te laten horen als hij of zij een probleem heeft, of steun nodig heeft. Kies je voor TOP, dan kies je voor persoonlijk onderwijs, goede vakdocenten en een prettige studieomgeving. Maar het meest belangrijke bij jouw keuze voor een opleiding en school is: kies een opleiding waarvan jij denkt – hier liggen mijn interesses. Kies waar jij je het prettigst bij voelt, dan volgt je diploma vanzelf’. – Voorzitter: Younes Bezeggaoui –