TOP Health @ Slotervaart

TOP Health gaat verhuizen. Vanaf schooljaar 2023-2024 (augustus 2023) worden alle zorg- en welzijnsopleidingen van ROC TOP gegeven op een gloednieuwe campus. De nieuwe campus is gevestigd in het Centrum voor Zorg. Dit was tot eind oktober 2018 het Slotervaartziekenhuis.

De nieuwe campus van TOP Health is een dynamische plek waar leren, werken en innoveren allemaal samenkomen onder één dak. ROC TOP leidt zijn studenten zoveel mogelijk op in een omgeving die echt is, die aansluit bij de beroepspraktijk. Met deze nieuwe campus gaan we nog een stap verder! Je vindt hier dus volop mogelijkheden om dat wat je leert meteen in de praktijk te brengen. Dat geeft jouw carrière in de zorg- en welzijnssector vast en zeker een enorme boost!

TOP Health is een onderdeel van de campus Health & Sport. De sportopleidingen verhuizen niet mee. De Sportacademie-studenten blijven hun studie volgen in de Sporthallen Zuid.

Per augustus 2023 zullen we ruim 1500 studenten en 125 docenten in het voormalige Slotervaartziekenhuis verwelkomen. Wie weet zit jij daar ook bij. 

Alle opleidingen van ROC TOP die gericht zijn op verpleging, gezondheid, welzijn, maatschappelijke zorg, sociaal werk en opvoeding, die je nu nog op De Klencke aan de Zuidas vindt, komen op deze nieuwe plek te zitten, verdeeld over twee verdiepingen.

 

Lees meer

Wist je dat...

  • TOP Health ruim 5.000 vierkante meter gaat huren in het voormalig Slotervaartziekenhuis? 
  • Het totale gebouw ruim 60.000 vierkante meter groot is? 
  • TOP Health zeven verschillende vleugels gaat gebruiken? 
  • Er op de gehele vijfde verdieping een balkon aanwezig is?  
  • Er vanaf onze nieuwe locatie een prachtig uitzicht is over de stad Amsterdam? 
  • Er vroeger 55.000 patiënten per jaar behandeld werden in het Slotervaart?
  • Verdieping 0 t/m 4 van het Centrum voor Zorg zich richt op Care? En verdieping 7 t/m 10, op Cure?
  • En dat TOP Health op de vijfde en zesde verdieping dus midden tussen Cure en Care zit?


Studenten ROC TOP @ Slotervaart - Bram Willems Photography


Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.