TOP Health & Sport en het Slotervaartziekenhuis

Vanaf schooljaar 2023-2024 worden alle zorg- en welzijnsopleidingen van ROC TOP gegeven op de nieuwe campus in het Centrum voor de Zorg Slotervaart, beter bekend als het voormalig Slotervaartziekenhuis.

Pers schooljaar 2023-2024 verhuizen alle zorg- en welzijnsopleidingen van ROC TOP naar het voormalig Slotervaartziekenhuis. Met deze stap investeert ROC TOP in een leeromgeving die studenten inspireert en stimuleert tot een succesvolle carrière in de zorg- en welzijnssector. De nieuwe Health-campus van ROC TOP bevindt zich straks in het Amsterdamse kloppende hart van de zorg. Niet alleen wordt de school omgeven door diverse zorginstellingen en zorgvragen vanuit de samenleving. Ook wordt het onderdeel van een dynamische plek waar zorg en welzijn steeds in verbinding staan met onderwijs, innoveren, wonen en werken.   

Het duurt anderhalf jaar en dan zullen per augustus 2023 ruim 1500 studenten en 125 ROC TOP docenten zich vestigen in het voormalige Slotervaartziekenhuis. ROC TOP zal twee verdiepingen (zeven vleugels) gaan gebruiken. De 14 mbo zorg- en welzijnsopleidingen, die nu gevestigd zijn nabij de ZuidAs, verhuizen allemaal mee. Deze opleidingen zijn onderdeel van de campus TOP Health en Sport. Hier vind je alle opleidingen die zich toespitsen op verpleging, gezondheid, welzijn, maatschappelijke zorg, sociaal werk en opvoeding.
Lees meer

Studenten ROC TOP @ Slotervaart - Bram Willems Photography

Deze nieuwe ROC TOP campus kan niet anders dan een geweldige springplank worden voor een succesvolle carrière in de zorg- en welzijnssector. ROC TOP leidt zijn studenten zoveel als mogelijk op in een omgeving die echt is, die aansluit bij de daadwerkelijke beroepspraktijk. Met deze stap ontstijgen we ‘praktijk’ en bieden we studenten een soort driedimensionale leeromgeving die gericht is op het ontwikkelen van professionals die klaar zijn voor de zorgvragen van nu én die van morgen”. - aldus Rita van der Hem- Stokroos, campusdirecteur ROC TOP Health en Sport. 

Rita van der Hem - Stokroos
Rita van der Hem - Stokroos, fotograaf Almicheal Fraay
In India zeggen ze ja door hun hoofd van links naar rechts te bewegen