TOP Talk

Na de zomervakantie start een nieuwe fase: je kind wordt mbo-student. Dit kan flink wat verandering met zich meebrengen. Op praktisch en financieel gebied, maar ook op het gebied van onderlinge verhoudingen thuis. Van een mbo-student wordt zelfstandigheid verwacht. Wat betekent dit voor studenten en hun ouders/verzorgers? En hoe gaan wij daar bij ROC TOP mee om? Ook wanneer jouw kind nog geen keuze gemaakt heeft voor een opleiding, of nog in het intakeproces zit, kan dit wellicht al vragen oproepen.

Op de informatieve online bijeenkomst “TOP Talk: Mijn kind op het mbo”, in maart 2023, informeert ROC TOP ouders/verzorgers (en hun kind) over de stappen na aanmelding voor een mbo-opleiding.

Alvast aanmelden voor dit event? Dat kan!


Kijk hier het programma van de meest recente editie terug:

  • Het mbo in de praktijk: wat verandert er allemaal? Praktische informatie door Marian van der Sluis, onderwijsmanager TOP Health & Sport, en Daniella Waltmans, decaan TOP Health & Sport.


Programma 2021

BPV: wat is dat en wat betekent dit voor de student? Kort interview met twee TOP studenten over stagelopen.

  • Op het mbo in 2021, over jongerencultuur en motivatie, een workshop van Philip van Vorstenbosch van Team Ollie.
Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Je voeten zijn in de namiddag groter dan in de ochtend
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Dit geldt zowel voor peuters als voor volwassenen. Daarom wordt altijd aangeraden pas in de namiddag een nieuw paar schoenen te kopen.