Update 14 september

De ROC TOP maatregelen i.v.m. Coronavirus

UPDATE 15 september '21

Vanaf 27 september geen mondkapje meer op school!

Hierbij een korte update rondom de coronamaatregelen bij ROC TOP. Gisteren was er een persconferentie van Rijksoverheid. Gelukkig worden er weer maatregelen versoepeld. Op 30 augustus verviel de 1,5 meter afstandsregel al, maar per maandag 27 september vervalt bij ROC TOP ook het verplicht dragen van mondkapjes buiten de leslokalen. Tot 27 september geldt: wanneer je binnen de campus gaat lopen even een mondkapje opzetten! Wat blijft staan is dat studenten en medewerkers geadviseerd worden twee keer per week preventief een zelftest af te nemen. Via zelftestonderwijs.nl kun je deze zelftesten gratis aanvragen.   

Over die 1,5 meter afstand: 

Afstand houden hoeft niet meer, maar het mág wel. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor het dragen van een mondkapje: hoeft niet, mag wel. Wat jij prettig vindt!

Zelftest? 

De zelftesten zijn op vrijwillige basis. Je hoeft geen negatieve testuitslag te laten zien om naar school en de les te kunnen. 

Deze testen moeten eerder mogelijke coronabesmettingen opsporen, dus al vóórdat mensen symptomen ervaren. De testen zijn anders dan de test bij de GGD; het wattenstaafje hoeft niet zo diep de neus in en de uitslag is al af te lezen na 15-30 minuten.

“Het is vrijwillig, maar wel ontzettend belangrijk om je te laten testen”,

aldus Ingrid van Engelshoven, demissionair minister van Onderwijs.

Geen klachten toch testen

De Rijksoverheid vraagt iedereen die naar school komt maximaal twee keer per week een zelftest af te nemen als je geen symptomen van het coronavirus vertoont. Vertoon je wel een van de symptomen dan blijf je thuis en laat je je bij de GGD testen. Dit geldt voor al onze studenten én onze medewerkers. 

Hoe bestellen?

Via www.zelftestonderwijs.nl kun je gratis zelftesten aanvragen. De testen zijn hiermee voor iedereen eenvoudig en zonder kosten op te vragen. De test neem je thuis af, voordat je naar een van onze locaties komt. Bij een positieve testuitslag kom je natuurlijk niet naar school en maak je een testafspraak bij de GGD.


Verder zijn de volgende basisregels van kracht:

  • Blijf thuis bij verkoudheids- of griepklachten en laat je testen door de GGD.
  • Was je handen vaak met water en zeep.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Nieuwe informatie

ROC TOP volgt alle ontwikkelingen omtrent het virus op de voet. We houden jullie op de hoogte per mail en via ons intranet. Daarbij worden eventuele updates steeds op roctop.nl/coronavirus bijgewerkt.

VEILIGHEID EN PREVENTIE:

Wat doet ROC TOP in relatie tot het Coronavirus op het gebied van veiligheid en preventie?

De gezondheid van onze studenten en medewerkers staan voorop. 

Mondkapjes

Per 30 augustus 2021 is de regel rond het houden van anderhalve meter afstand opgeheven. Met het verdwijnen van deze afstandsregel komt, anders dan voor de zomervakantie, de mondkapjesregel weer terug. Dit betekent dat de mondkapjes weer verplicht zijn bij verplaatsingen op de campus. Tijdens de lessen en/ of op een vaste zitplaats kan het mondkapje af.

Wat doet ROC TOP op het gebied van schoonmaak en hygiëne?

ROC TOP maakt goed en vaak schoon, hierbij worden de richtlijnen en adviezen van het RIVM, Rijksoverheid en het Ministerie van OCW nauwgezet gevolgd. Om verspreiding van het virus te voorkomen is het ook zeer belangrijk dat elke bezoeker zich houdt aan de basisregels.

Wat moet ik weten over luchtventilatie bij ROC TOP?

ROC TOP heeft de campussen gecontroleerd op een goede luchtventilatie volgens de richtlijnen van Rijksoverheid. Er komt van buiten verse lucht in de gebouwen en de lucht in de gebouwen wordt direct naar buiten afgevoerd. Er is geen sprake van rondcirculeren van dezelfde lucht. Verder worden ramen open gezet om extra te luchten.

BUITENLAND

Ik ga op buitenlandstage. Kan ik wel gaan? 

Op dit moment wordt er per student gekeken naar wat de mogelijkheden in het buitenland zijn. Als jij naar het buitenland wilt voor je studie, dan overleg je dit met je mentor. Reizen naar en stages in gebieden met een door het minister van Buitenlandse Zaken (BZ) afgegeven code rood en code oranje raden we uiteraard sterk af. Kijk voor de actuele reisadviezen vanuit het ministerie op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Ik kom terug uit het buitenland. Moet ik in quarantaine?

Voor iedereen die terugreist naar Nederland geldt: bekijk het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het land waaruit je vertrekt. Dan zie je of je het dringende advies krijgt 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.

Alle informatie rondom ROC TOP en het Coronavirus
Coronavirus
De oudste boom is 200 jaar oud