Update 16 februari 2022

De ROC TOP maatregelen i.v.m. Coronavirus

UPDATE 16 februari '22

Mondkapje mag af en afstand houden niet meer verplicht

Gisteren heeft Rijksoverheid aangekondigd de coronamaatregelen te versoepelen. Na de vakantie (vanaf 28 februari) hoeft er op de campus geen anderhalve afstand meer gehouden te worden. Ook is het mondkapje dan niet meer verplicht. 

De volgende basisregels blijven belangrijk: 

  • Doe twee keer per week een zelftest of als je klachten hebt. Via zelftestonderwijs.nl kun je deze zelftesten gratis aanvragen.  
  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Ook als je al gevaccineerd/ geboosterd bent.  
  • Bij een positieve test: blijf thuis.  
  • Zorg voor voldoende frisse lucht (ventileren).
  • Bij klachten of besmetting check de (nieuwe) quarantaineregels die voor jou van toepassing zijn  Quarantaine Check COVID-19 | Rijksoverheid.nl.
  • Houd rekening met mensen die liever wel afstand houden (en een mondkapje dragen).

Zeker weten wat de quarantaineregels zijn? 

 Rijksoverheid heeft een quarantainecheck ontwikkeld. Graag verwijst ROC TOP naar de volgende website. Op deze pagina kun je na het invullen van een aantal vragen, precies de quarantaine spelregels naar boven halen die voor jou van toepassing zijn. Quarantaine Check COVID-19 | Rijksoverheid.nl  

Rooster  

Check dagelijks je rooster 

Ondanks de versoepeling van de quarantaineregels kunnen de komende tijd roosters nog steeds per dag wijzigen/ aangepast worden. Dit heeft bijvoorbeeld te maken dat docenten onverhoopt toch thuis moeten blijven (hetzij door verzuim, hetzij door quarantaine). Het is daarom belangrijk dat alle studenten elke dag hun rooster blijven checken (via roosters.roctop.nl of via de TOP Student app) zodat zij op de hoogte zijn van hun meest up-to-date rooster. 

Tip: neem als je naar school gaat je laptop en koptelefoon/ oortjes mee   Omdat de roosters soms laatste moment kunnen wisselen, en schakelen van les op school naar online les, is het verstandig om je laptop en koptelefoon/ oortjes altijd bij je te hebben. Dit zodat je eventueel op school een online les kunt volgen.  

Nieuwe informatie

We hopen dat de versoepelingen zo blijven doorgaan en we de restricties rondom het virus snel achter ons kunnen laten. ROC TOP volgt alle ontwikkelingen omtrent het virus op de voet. Mocht er iets veranderen dan houden we jullie op de hoogte per mail en via ons intranet. Daarbij worden eventuele updates steeds op roctop.nl/coronavirus bijgewerkt. 


VEILIGHEID EN PREVENTIE:

Wat doet ROC TOP in relatie tot het Coronavirus op het gebied van veiligheid en preventie?

De gezondheid van onze studenten en medewerkers staan voorop. 

Mondkapjes

Per 6 november zijn mondkapjes weer verplicht bij verplaatsingen op de campus. Tijdens de lessen en/ of op een vaste zitplaats kan het mondkapje af.

Wat doet ROC TOP op het gebied van schoonmaak en hygiëne?

ROC TOP maakt goed en vaak schoon, hierbij worden de richtlijnen en adviezen van het RIVM, Rijksoverheid en het Ministerie van OCW nauwgezet gevolgd. Om verspreiding van het virus te voorkomen is het ook zeer belangrijk dat elke bezoeker zich houdt aan de basisregels.

Wat moet ik weten over luchtventilatie bij ROC TOP?

ROC TOP heeft de campussen gecontroleerd op een goede luchtventilatie volgens de richtlijnen van Rijksoverheid. Er komt van buiten verse lucht in de gebouwen en de lucht in de gebouwen wordt direct naar buiten afgevoerd. Er is geen sprake van rondcirculeren van dezelfde lucht. Verder worden ramen open gezet om extra te luchten.

BUITENLAND

Ik ga op buitenlandstage. Kan ik wel gaan? 

Op dit moment wordt er per student gekeken naar wat de mogelijkheden in het buitenland zijn. Als jij naar het buitenland wilt voor je studie, dan overleg je dit met je mentor. Reizen naar en stages in gebieden met een door het minister van Buitenlandse Zaken (BZ) afgegeven code rood en code oranje raden we uiteraard sterk af. Kijk voor de actuele reisadviezen vanuit het ministerie op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Ik kom terug uit het buitenland. Moet ik in quarantaine?

Voor iedereen die terugreist naar Nederland geldt: bekijk het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het land waaruit je vertrekt. Dan zie je of je het dringende advies krijgt 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.

Alle informatie rondom ROC TOP en het Coronavirus
Coronavirus
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.