Update 21 juni

De ROC TOP maatregelen i.v.m. Coronavirus

UPDATE 21 juni '21


Geen mondkapje, wel anderhalve meter afstand houden

Afgelopen vrijdag zijn de maatregelen van Rijksoverheid versoepeld. Zo hoeft per 26 juni op de ROC TOP campussen geen mondkapje meer gedragen te worden. Wel blijft voorlopig de regel rond het houden van anderhalve meter afstand van kracht. Ook blijft iedereen nog steeds thuis bij klachten (en laat zich testen door de GGD).

Er zijn een paar uitzonderingen waar je wél een mondkapje moet dragen:

  • (Praktijk)lessen waar het houden van anderhalve meter afstand onmogelijk is.
  • In het openbaar vervoer en op de pont. 

Wat betekent dit voor mij?

Dat je vlak voor de zomervakantie op de campus nog wel anderhalve meter afstand van iedereen blijft houden. En dat het mondkapje af kan, tenzij anders wordt aangegeven (bijvoorbeeld als anderhalve meter afstand houden onmogelijk is).

Hoe verder na de zomervakantie?

Op dit moment zet ROC TOP alle voorbereidingen in gang om de campussen klaar te maken voor na de zomervakantie. We verwachten hier begin juli aan studenten en medewerkers een update over te sturen. Voor nu, alle succes met de laatste loodjes voor de vakantie!

Voor medewerkers: blijf thuiswerken tenzij anders is afgesproken

Rijksoverheid heeft aangegeven dat het thuiswerkadvies aangepast wordt per 26 juni. Toch heeft de Taskforce besloten om de periode tot (en met) de zomervakantie geen wijziging aan te brengen in de thuiswerkregels. Dit geeft rust en ruimte voor de organisatie om de campussen weer in te richten en klaar te maken voor na de zomervakantie. Gemaakte afspraken blijven dus staan, evenals de afspraken voor werken op de campus en NDSM (stafdiensten). 

VEILIGHEID EN PREVENTIE:

Wat doet ROC TOP in relatie tot het Coronavirus op het gebied van veiligheid en preventie?

De gezondheid van onze studenten en medewerkers staan voorop. Er is veel veranderd in de gebouwen van TOP en zul je op de campussen verschillende posters met instructies vinden. Ook zullen we bezoekers bij  binnenkomst op elke locatie vragen gebruik te maken van desinfecterende middelen. We hebben looproutes gemaakt en in een ruimte mogen er niet te veel studenten/ medewerkers tegelijk aanwezig zijn.

Wat doet ROC TOP op het gebied van schoonmaak en hygiëne?

ROC TOP maakt goed en vaak schoon, hierbij worden de richtlijnen en adviezen van het RIVM, Rijksoverheid en het Ministerie van OCW nauwgezet gevolgd. Om verspreiding van het virus te voorkomen is het ook zeer belangrijk dat elke bezoeker zich houdt aan de basisregels.

Wat moet ik weten over luchtventilatie bij ROC TOP?

ROC TOP heeft de campussen gecontroleerd op een goede luchtventilatie volgens de richtlijnen van Rijksoverheid. Er komt van buiten verse lucht in de gebouwen en de lucht in de gebouwen wordt direct naar buiten afgevoerd. Er is geen sprake van rondcirculeren van dezelfde lucht.

BUITENLAND

Ik ga op buitenlandstage. Kan ik wel gaan? 

Op dit moment wordt er per student gekeken naar wat de mogelijkheden in het buitenland zijn. Als jij naar het buitenland wilt voor je studie, dan overleg je dit met je mentor. Reizen naar en stages in gebieden met een door het minister van Buitenlandse Zaken (BZ) afgegeven code rood en code oranje raden we uiteraard sterk af. Kijk voor de actuele reisadviezen vanuit het ministerie op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Ik kom terug uit het buitenland. Moet ik in quarantaine?

Voor iedereen die terugreist naar Nederland geldt: bekijk het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het land waaruit je vertrekt. Dan zie je of je het dringende advies krijgt 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.

Alle informatie rondom ROC TOP en het Coronavirus
Coronavirus
De hoogste golf ooit gemeten kwam 40 meter boven de zeespiegel uit
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De hoogste tsunami ooit geregistreerd kwam 64 m boven de zeespiegel uit. Hij trof in 1737 het schiereiland Kamtsjatka aan de oostkust van Siberië