Update 5 maart

De ROC TOP maatregelen i.v.m. Coronavirus

UPDATE 5 maart

Vanaf 8 maart aangepaste roosters per campus

🎉 Tijdens de laatste persconferentie is aangegeven dat per 1 maart het mbo iets meer haar deuren mag openen.

Wat betekent dit voor jouw rooster vanaf 8 maart:

Zoals we eerder al aangaven; vanaf 8 maart gaan we elkaar weer vaker zien! 🙌 Mochten er zaken niet duidelijk zijn neem vooral contact op met je slb’er.

Meer naar school gaat op elke ROC TOP campus net even anders. Dit komt met name doordat roosterperiodes van onze campussen onderling van elkaar kunnen verschillen.


Roosters 

  • Kijk voor jouw meest up-to-date rooster op roosters.roctop.nl of via de TOP Student app. (vanaf 5 maart 17.00 uur staan alle roosters erop)
  • Geplande toetsen/ tentamens/ examens: het Examenbureau communiceert het rooster met jullie (via de boven genoemde rooster-site en -app).


Wat betekent dit voor de BPV voor BOL-studenten? 

Je BPV gaat gewoon door, met uitzondering van:   

  • Bedrijven die vanuit de overheid gesloten zijn; 
  • Werkgevers die zelf sluiten;  
  • Werkgevers die aangeven geen begeleiding meer te kunnen aanbieden.   

Kun je niet meer bij jouw stagebedrijf terecht, dan kan jouw stagebegeleider samen met het SBB zoeken naar alternatieven.   

Wat betekent dit voor de BPV voor BBL-studenten? 

Volg de richtlijnen van je werkgever.  

  • Wordt jouw overeenkomst beëindigd? Neem hierover contact op met je SLB'er.   


VEILIGHEID EN PREVENTIE:

Wat doet ROC TOP in relatie tot het Coronavirus op het gebied van veiligheid en preventie?

De gezondheid van onze studenten en medewerkers staan voorop. Er is veel veranderd in de gebouwen van TOP en zul je op de campussen verschillende posters met instructies vinden. Ook zullen we bezoekers bij  binnenkomst op elke locatie vragen gebruik te maken van desinfecterende middelen. We hebben looproutes gemaakt en in een ruimte mogen er niet te veel studenten/ medewerkers tegelijk aanwezig zijn.

Wat doet ROC TOP op het gebied van schoonmaak en hygiëne?

ROC TOP maakt goed en vaak schoon, hierbij worden de richtlijnen en adviezen van het RIVM, Rijksoverheid en het Ministerie van OCW nauwgezet gevolgd. Om verspreiding van het virus te voorkomen is het ook zeer belangrijk dat elke bezoeker zich houdt aan de basisregels.

Wat moet ik weten over luchtventilatie bij ROC TOP?

ROC TOP heeft de campussen gecontroleerd op een goede luchtventilatie volgens de richtlijnen van Rijksoverheid. Er komt van buiten verse lucht in de gebouwen en de lucht in de gebouwen wordt direct naar buiten afgevoerd. Er is geen sprake van rondcirculeren van dezelfde lucht.

BUITENLAND

Ik kom terug uit het buitenland. Moet ik in quarantaine?

Voor iedereen die terugreist naar Nederland geldt: bekijk het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het land waaruit je vertrekt. Dan zie je of je het dringende advies krijgt 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland.

Alle informatie rondom ROC TOP en het Coronavirus
Coronavirus
Een Kolibrie kan achteruit vliegen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

De kolibrie kan door de zeer snelle vleugelslag (tot wel 80 slagen per seconde) in de lucht stil blijven hangen en loodrecht omhoog of naar beneden vliegen. De kolibrie kan als enige vogel ook achteruit vliegen.