van havo naar mbo

Zit je op de havo en denk je erover na om over te stappen naar het mbo?

Je bent welkom bij ROC TOP! Samen stippelen we jouw route uit naar het hbo of het bedrijfsleven.

Van havo naar mbo

Zit jij nu op de havo en red je het dit jaar niet? Misschien is het mbo wel wat voor jou. Stap over naar Mega Belangrijk Onderwijs!

Met een mbo-opleiding kun je straks namelijk net zo goed of zelfs nog beter aansluiten op het hbo, maar hoef je vakken die jou niet zo goed liggen of aanspreken niet te volgen.

Over het mbo

Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Op het mbo word je opgeleid tot echte vakman of vakvrouw. Je wordt dus opgeleid voor een beroep. Bij ROC TOP volg je praktijkonderwijs en loop je stages bij verschillende bedrijven.

Welk niveau past bij jou?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Of je nu een diesel bent die langzaam op gang komt en in het begin extra ondersteuning nodig heeft, of dat je zo snel mogelijk aansluiting zoekt met het hbo. Wat voor type student je ook bent: er is bij ons altijd een plek voor jou. Wij willen gewoon dat jij het beste uit jezelf haalt, zoals wij zelf ook altijd voor kwaliteit willen gaan.

Heb je een overgangsbewijs van havo 3 naar 4 of zit je in havo 4 of 5? Dan kun je instromen op een mbo-niveau 4 opleiding. Check hier.
Nieuw!
Oriënteer je in 1 jaar op het mbo via het H-jaar!

Heb je geen overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4? Dan kun je instromen op een mbo-niveau 1 opleiding. Check hier. Of in overleg op een mbo-niveau 2 opleiding, check de opleidingen. En meld je aan. Jij staat centraal. Samen onderzoeken we wat voor jou het beste past.

Studenten kunnen in sommige gevallen in leerjaar 1 niveau 2 of direct in een niveau 2 examenklas starten, dit zijn havisten of vmbo-B/T/G studenten die zijn blijven zitten of voor hun examen gezakt zijn. 

Volg je een opleiding bij ROC TOP, dan:

  1. Willen we jou eerst écht leren kennen
  2. Want dan hoef je ook niet langer dingen te leren waar je straks in jouw baan niets aan hebt
  3. En heb je meer tijd om te ontdekken wat je kunt en waar je skills liggen
  4. Je krijgt onderwijs op maat, je hoeft niet te doen wat je al weet
  5. Je kan verbreden, versnellen en verdiepen
  6. Je bent meer bezig met wat jij leuk vindt, wat jou aanspreekt
  7. En je krijgt les van professionals uit het bedrijfsleven
  8. Zodat je wat je leert gelijk in real life uitprobeert tijdens je stage(s)
  9. En dus straks alle kanten op kan: werken, werkend doorleren of door naar het hbo

Toelating & kennismaking

Meld jij je aan voor 1 mei en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan heb jij recht op toelating op de opleiding van jouw keuze. Je wordt vervolgens nog wel verwacht op de kennismakingsactiviteit(en). Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. 

Stap jij ook over naar het mbo?

Meld je direct aan!

Op jouw campus ben je omringd door vakgenoten Welke opleiding je ook kiest. Door onze campussen weet je zeker dat je altijd omringd bent door studenten binnen hetzelfde vakgebied. Benieuwd hoe een campus er van binnen uitziet?
Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Heb je een vraag?
Neem contact op
Finland had een verbod op donald duck omdat hij geen broek draagt
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Vroeger waren Donald Duck strips in Finland verboden omdat Donald zonder z'n broek rondliep. Tegenwoordig mogen ze wel weer gelezen worden.