Van Havo naar Mbo

Zit je op de Havo en denk je erover na om over te stappen naar het Mbo?

Je bent welkom bij ROC TOP! Samen stippelen we jouw route uit naar het Hbo of het bedrijfsleven.

Van Havo naar Mbo

Zit jij nu op de Havo en twijfel je of je de Havo gaat afmaken? Misschien is het Mbo wel wat voor jou. Stap over naar Mega Belangrijk Onderwijs!

Met een Mbo-opleiding kun je straks namelijk net zo goed of zelfs nog beter aansluiten op het Hbo, maar hoef je vakken die jou niet zo goed liggen of aanspreken, niet te volgen.

Over het Mbo

Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Op het Mbo word je opgeleid tot een echte vakman of vakvrouw. Je wordt dus opgeleid voor een beroep. Bij ROC TOP volg je onderwijs met veel praktijk en loop je stages bij verschillende bedrijven.

Welk niveau past bij jou?

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Of je nu een diesel bent, die langzaam op gang komt en in het begin extra ondersteuning nodig heeft, of dat je bijvoorbeeld zo snel mogelijk aansluiting zoekt met het Hbo. Wat voor type student je ook bent: er is bij ons altijd een plek voor jou. Wij willen gewoon dat jij het beste uit jezelf haalt, zoals wij zelf ook altijd voor kwaliteit gaan.

Heb je een overgangsbewijs van Havo 3 naar 4 of zit je in Havo 4 of 5? Dan kun je instromen op een Mbo-niveau 4-opleiding. Check hier.
Nieuw!
Oriënteer je in 6 maanden op het Mbo via het H-jaar!

Heb je geen overgangsbewijs van Havo 3 naar Havo 4? Dan kun je instromen op een Mbo-niveau 1-opleiding. Check hier. Of, in overleg, op een mbo-niveau 2-opleiding, Check hier en meld je aan. Jij staat centraal. Samen onderzoeken we wat het beste bij jou past.

In sommige gevallen kunnen studenten in het eerste leerjaar meteen op niveau 2 starten, of in een niveau 2-examenklas. Dit zijn havisten of vmbo-B/T/G-studenten die zijn blijven zitten of voor hun examen gezakt zijn. 

Volg je een opleiding bij ROC TOP, dan:

 1. Willen we jou eerst écht leren kennen,
  want dan hoef je ook niet langer dingen te leren waar je straks in jouw baan niets aan hebt
  en heb je meer tijd om te ontdekken wat je kunt en waar je skills liggen.
 2. Krijg je onderwijs op maat, je hoeft dus niet te doen wat je al weet.
 3. Kun je verbreden, versnellen en verdiepen.
 4. Ben je echt bezig met wat jij leuk vindt, wat jou aanspreekt.
 5. Krijg je les van professionals uit het bedrijfsleven.
  zodat je wat je leert, meteen in real life uitprobeert tijdens je stage(s).
 6. Kun je dus straks alle kanten op: werken, werkend doorleren of door naar het Hbo.

Toelating & kennismaking

Meld jij je aan voor 1 april en voldoe je aan de toelatingseisen? Dan heb jij recht op toelating op de opleiding van jouw keuze. Je wordt vervolgens nog wel verwacht op de kennismakingsactiviteit(en). Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. 

Stap jij ook over naar het mbo?

Meld je direct aan!

Op jouw campus ben je omringd door vakgenoten Welke opleiding je ook kiest. Door onze campussen weet je zeker dat je altijd omringd bent door studenten binnen hetzelfde vakgebied. Benieuwd hoe een campus er van binnen uitziet?
Wat heb jij vandaag geleerd? Wij geloven in kleinschalig leren. Daarom leer je bij ons op campussen, samen met andere studenten binnen jouw leerrichting.
Over studeren bij ROC TOP
Heb je een vraag?
Neem contact op
Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.