Verhaal Elke campus heeft een eigen thema

Christien van Dinten, Directeur TOP Events & Hospitality vertelt.

Focus op beroep

De TOP campus is de school waar jij de opleiding volgt van je hart. Waar het onderwijs aantrekkelijk is, waar je je niet verveelt, waar je doet wat je wilt leren en niet hoeft te doen wat je al kent en kunt. Een voorbeeld. Je hebt al een mbo-opleiding gedaan en je wil graag doorleren om in het toerisme te kunnen werken. Daarom wil je naar de campus TOP Events & Hospitality. Misschien heb je tijdens je vorige mbo-opleiding al je rekenen en taalniveaus gedaan. Soms kunnen we die dan afvinken of kun je sneller naar de eindtoets. Zo heb jij meer tijd om je te focussen op de beroepsaspecten van het toerisme. 

Keuzevrijheid

Elke campus heeft een eigen thema. Dat maakt het mooi. Het geeft jou wat meer keuzevrijheid. Als je bijvoorbeeld weet je dat je wel iets op kantoor zou willen
doen later, maar niet wat. Dan ga je naar de campus TOP Business, daar zijn alle mogelijke opleidingen op het gebied van business. Van financieel administratief
tot secretarieel en handel. En wil je switchen, omdat je toch niet de juiste opleiding hebt gekozen, dan kan dat ook. Je blijft gewoon op dezelfde school, tussen dezelfde mensen en hebt soms zelfs de zelfde leraren nog. Het blijft heel vertrouwd. Wat we ook zien, en daar is de campus TOP Health & Sport een goed voorbeeld van, is dat de grenzen tussen vakgebieden vervagen. Bij het zorgen komt bijvoorbeeld steeds vaker een sportelement om de hoek kijken. Als een patiënt geopereerd is, moet hij of zij revalideren. We zien dat welzijn, zorg en sport steeds meer in elkaar overvloeien. Het is mooi dat je al die aspecten op één campus kunt leren. Hoe dan? Je volgt bijvoorbeeld een opleiding Pedagogisch werk niveau 3 en wil ook iets met zorg. Dan kun je een aanvullende module zorg doen.

Work in progress

We zijn momenteel aan de slag om onze locaties, samen met de studenten, vorm te geven. Uiteindelijk moet je, op het moment dat je bij ons binnenloopt, de opleidingen die daar worden gegeven echt ondergaan en beleven. We gaan in gesprek met de studenten en gaan ze helemaal uitvragen: hoe vinden jullie dat het er hier uit moet zien. Het voordeel van de thematische bundeling van de opleidingen is ook dat we veel makkelijker richting het bedrijfsleven kunnen. Ze weten meteen wat ze aan ons hebben. De campus TOP Business gaat samenwerken met allerlei bedrijven, de campus TOP Events en Hospitality gaat met de horeca en toerismebedrijven op de NDSM aan de slag. We hebben bijvoorbeeld een horecabedrijf waar we een dag in de week een hele klas kunnen neerzetten. Zij worden dus echt in de praktijk opgeleid. In de keuken, de bediening, in de events die daar plaatsvinden. Dat is wel aantrekkelijk onderwijs: je leert meteen wat je wilt leren. 

Veel meer dan andere scholen willen we met die bedrijven samenwerken. Dus echt waarmaken: Theorie Ontmoet Praktijk. Dan kom je er ook sneller achter of het werk waar je voor opgeleid wordt ook het werk is dat je leuk vindt.

Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.