Assistent logistiek

Let op ROC TOP gaat samenwerken met het ROC van Amsterdam.
Richting: Entree
Niveau: 1
Leerweg: BOL / BBL 
BOL
Duur: 1 jaar
Startdatum: september 2023
BBL
Duur: 1 jaar
Startdatum: september 2023
Let op Voor deze opleiding meld je je voortaan aan bij het ROC van Amsterdam. Als je klikt op ‘Aanmelden’ of ‘Kom kijken’, word je dus doorgeleid naar de website van het ROC van Amsterdam. Daar kun je kiezen op welke leslocatie je de opleiding wilt volgen.

Wat doe je als Assistent logistiek?

Als Assistent logistiek werk je bijvoorbeeld bij een pakketdienst of distributiecentrum, waar spullen worden verdeeld. Je volgt de aanwijzingen op van je leidinggevende en je werkt zo zelfstandig mogelijk. Soms doe je werkzaamheden in het hele magazijn. En soms ben je bijvoorbeeld alleen bezig met het verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Samen met je collega’s zorg je voor een nette opslag van de spullen. En voor een schoon en opgeruimd magazijn. 

Iets voor jou? 

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig:

 • Je werkt netjes en nauwkeurig
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in een team
 • Je bent flexibel, ook in je werktijden
 • Je houdt van aanpakken en bent enthousiast

Bekijk het filmpje over deze opleiding:


Wat leer je?

We vinden het belangrijk dat je de tijd krijgt om te ontdekken wat je sterke kanten zijn. En waar je interesses liggen. Daarom hebben we bij ROC TOP de praktijkgerichte entree-opleiding. Tijdens deze opleiding ga je eerst bij verschillende bedrijven stage lopen. Zo ontdek je welk beroep het best bij je past. Daarna ga je naar de stageplek die aansluit bij de richting die je hebt gekozen.

Je krijgt les in plannen, organiseren, samenwerken, overleggen en communiceren. En we leren je hoe je opdrachten maakt. Je leert bovendien hoe je je tijdens je werk professioneel gedraagt (beroepshouding). Je krijgt tips over hoe je omgaat met werkdruk en veranderingen. Daarnaast komen de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan en burgerschap aan bod.

Met deze entree-opleiding kun je binnen ROC TOP doorstromen naar een opleiding op niveau 2.

Nederlands 2F: NT2 programma

Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal op 2F niveau nodig voor het behalen van je diploma. Voor studenten die inburgeren en de Nederlandse taal goed willen leren heeft TOP een speciaal lesprogramma ontwikkeld. In dit lesprogramma van twee jaar wordt extra aandacht besteed aan de Nederland­se taal. Pik je de taal snel op? Dan kan het studiejaar in één jaar afgerond worden.


Keuzedelen

Om deze Mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het Hbo en/of jouw toekomstige baan, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen).

Je kiest uit:

 • Verrijking leervaardigheden  
 • Duurzaamheid in het beroep A/B/C/D
 • Digitale vaardigheden basis of gevorderd
 • Ondernemend gedrag

Lees meer

Na je opleiding

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terecht, om je te specialiseren of bij te scholen. 

Beroepen

Met deze opleiding ga je aan de slag bij:

 • een magazijn
 • een distributiecentrum
 • een verhuis- of transportbedrijf
 • een pakketdienst
 • een groothandel

Doorstuderen?

Met een entree-opleiding kun je binnen ROC TOP prima doorstromen naar een niveau 2-opleiding, bijvoorbeeld naar:

Of je stroomt door naar een: 

 • Mbo-opleiding Logistiek medewerker, niveau 2
 • Mbo-opleiding Medewerker havenlogistiek, niveau 2
Lees meer
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.