Eerste fietstechnicus

Richting: Fietstechniek
Niveau: 3
Leerweg: BBL 
BBL
Duur: 3 jaar
Startdatum: september 2023

Toelating

Wil je weten wat de algemene toelatingseisen zijn om een mbo-opleiding op niveau 3 te volgen? Klik dan hier.

Voor een BBL-opleiding geldt daarnaast het volgende:

  • Om een BBL-opleiding te kunnen volgen, heb je een (leer)arbeidsovereenkomst bij een (SBB) erkend leerbedrijf nodig. Je vindt deze bedrijven op de site van het SBB (s-bb.nl). Kun je niet zo snel een werkplek vinden? Wij helpen je graag. Inmiddels hebben we een netwerk van leerbedrijven opgebouwd en hebben we zelf ook een eigen leerbedrijf. 
  • Deze BBL-opleiding kun je ook starten als je 16 jaar (of ouder) bent of wanneer je geen afgeronde vooropleiding hebt.

Kennismaking

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een een-op-eengesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. Proef sleutelen maakt onderdeel uit van de kennismaking.

Het onderwijsprogramma 

Het onderwijsprogramma van de BBL-opleiding bestaat per jaar uit minimaal:

  • 200 uur begeleide onderwijstijd (een dag per week naar school)
  • en (minimaal) 620 uur werkuren

Samenwerking

De opleidingen Fietstechniek (niveau 2 en 3) werken samen met diverse leerwerkbedrijven en vormen een doorstroom voor opleidingen op niveau 1 (praktijkopleidingen), niveau 2 en niveau 3.

Stagelopen

Heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplaats of leerbaan? Neem een kijkje op stagemarkt.nl.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device (laptop)

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

De kosten

Als je een opleiding in het Mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Check de kosten.

Studenten over
deze studie
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Naar buiten gaan met nat haar maakt je ziek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Er is geen verband tussen naar buiten gaan met nat haar en ziek worden. Je zal misschien wat meer kou voelen, maar je wordt er niet verkouden van. Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door een virus, niet door temperatuur.