Eerste Fietstechnicus

Richting: Fietstechniek
Niveau: 3
Leerweg: BBL 
BBL
Duur: 1 – 2 jaar
Startdatum: augustus 2022

Toelating

Op welk niveau jij kunt instromen hangt van jouw vooropleiding af. Binnen het mbo kun je doorstromen van het ene niveau naar het andere. Check hieronder op welk niveau jij kunt instromen

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je het volgende overgangsbewijs nodig of  één van de volgende diploma’s:

  • minimaal een diploma vmbo kader
  • een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo
  • een diploma mbo, niveau 2

Voor een BBL-opleiding geldt het volgende:

  • Om een BBL-opleiding te kunnen volgen, heb je een (leer)arbeidsovereenkomst hebben bij een (SBB) erkend leerbedrijf. Je vindt deze bedrijven op de site van het SBB (s-bb.nl). Kun je zo snel geen werkplek vinden? Wij helpen je graag. Inmiddels hebben we een netwerk van leerbedrijven opgebouwd en hebben we zelf ook een eigen leerbedrijf. 
  • Deze BBL-opleiding kun je ook starten als je 16 jaar of ouder bent of wanneer je geen afgeronde vooropleiding hebt.

Kennismaking

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. Proef sleutelen maakt onderdeel uit van de kennismaking.

Studenten over
deze studie
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Lucifers werden uitgevonden voor de aansteker
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De aansteker werd uitgevonden in 1823 terwijl de eerste lucifer pas in 1827 werd uitgevonden. De eerste lucifers waren heel erg gevaarlijk. Er zat genoeg fosfor in een doosje lucifers om een mens te doden.