H-jaar

Richting: Oriëntatiejaar
Niveau: 2
Leerweg: BOL 
BOL
Duur: 1 jaar
Startdatum: augustus 2022

De kosten

Als je een opleiding in het mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Voor M-jaar heb je een laptop nodig. Voor de reis naar het buitenland moet je rekening houden met een eigen bijdrage.

BYOD – Bring Your Own Device

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig, om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

Stagelopen

Heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplaats of leerbaan? Neem een kijkje op stagemarkt.nl.

Overige informatie

  • Mbo-opleiding: toelating voor overgangsbewijs 4 havo 
  • Startdatum: augustus 2022 
  • Locatie: Campus TOP Events & Hospitality, NDSM-straat 1 te Amsterdam  
  • Duur: 1 jaar   
  • Diploma: De generieke lessen zijn op mbo-niveau 4. Bij een succesvolle afronding van H-jaar krijg je je startkwalificatie: een mbo-diploma niveau 2 en certificaten.  

Vragen?

Heb je vragen over het M-jaar? Stuur een email

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Lucifers werden uitgevonden voor de aansteker
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De aansteker werd uitgevonden in 1823 terwijl de eerste lucifer pas in 1827 werd uitgevonden. De eerste lucifers waren heel erg gevaarlijk. Er zat genoeg fosfor in een doosje lucifers om een mens te doden.