Handhaver toezicht en veiligheid

Richting: Veiligheid
Niveau: 3
Leerweg: BBL 
BBL
Duur: 2 jaar
Startdatum: februari 2022
augustus 2022

Toelating

Voor deze opleiding gelden enkele toelatingseisen. Op welk niveau jij kunt instromen hangt van jouw vooropleiding af. Binnen het mbo kun je doorstromen van het ene niveau naar het andere. Check hieronder op welk niveau jij kunt instromen

Voor de BBL-opleiding geldt het volgende:

  • Het is handig als je al een leer/werkplek hebt voor je de opleiding begint. Is dit niet het geval, dan kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. Je moet alleen wel 18 jaar of ouder zijn om in dit vak aan de slag te kunnen.
  • Om stage te lopen, heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Deze mag maximaal 3 maanden oud zijn. Een aanvraag indienen via ROC TOP is ook mogelijk. Meer informatie hierover krijg je tijdens je kennismakingsgesprek.
  • Bij aanvang van je stage word je gescreend door de politie. Het is daarom belangrijk dat je van onbesproken gedrag bent, lees hier meer over op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

Vooropleiding

Voor deze opleiding heb je het volgende diploma nodig:

  • een diploma mbo-beveiliging, niveau 2

Kennismaking

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een kennismaking. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Het menselijk skelet blijft groeien tot je 35 jaar bent