Helpende zorg en welzijn

Richting: Zorg
Niveau: 2
Leerweg: BBL / BOL 
BOL
Duur: 1 – 2 jaar
Startdatum: augustus 2023
BBL
Duur: 1 – 2 jaar
Startdatum: februari 2023
augustus 2023

Toelating

Wil je weten wat de algemene toelatingseisen zijn om een mbo-opleiding op niveau 2 te volgen? Klik dan hier.

*Het is soms ook mogelijk om de opleiding te starten wanneer je bent uitgevallen op of gezakt voor je examen vmbo-kader of -TL. Je huidige school moet dan contact opnemen.

Kennismaking

Na je aanmelding wordt er een kennismakingsgesprek gevoerd. Je start de opleiding met een introductieweek waarin je kennismaakt met je klas en slb-er. Je maakt dan ook de instaptoetsen voor de vakken Nederlands en rekenen. Op basis van de uitslagen wordt samen met je slb-er en de docenten een route bepaald. 

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de voorlichter.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device (laptop)

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig, om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek. 

De kosten

Als je een opleiding in het mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Check de kosten.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
In India zeggen ze ja door hun hoofd van links naar rechts te bewegen