Leidinggevende team / afdeling / project

Let op ROC TOP gaat samenwerken met het ROC van Amsterdam.
Niveau: 4
Leerweg: BOL 
BOL
Duur: 1 jaar
Startdatum: september 2023
Let op Voor deze opleiding meld je je voortaan aan bij het ROC van Amsterdam. Als je klikt op ‘Aanmelden’ of ‘Kom kijken’, word je dus doorgeleid naar de website van het ROC van Amsterdam. Daar kun je kiezen op welke leslocatie je de opleiding wilt volgen.

Wat doe je als Leidinggevende team/afdeling/project? 

Als Leidinggevende team/afdeling/project heb jij de touwtjes in handen. Je geeft direct leiding aan een team van medewerkers die je zo tevreden mogelijk laat werken. Je coacht medewerkers, bewaakt processen en houdt altijd de doelstellingen voor ogen. Je helpt je team vooruit en boekt resultaten voor het bedrijf.

Dit is een specialisten-opleiding niveau 4.

Iets voor jou?  

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig: 

  • Je bent een zeer gemotiveerde student 
  • Je bent in het bezit van een niveau 3 diploma en wilt verder op je eigen vakgebied 
  • Je gaat graag met mensen om en wilt het beste uit ze halen
  • Je neemt graag de leiding en kunt goed beslissingen nemen

Bekijk het filmpje over deze opleiding:

Wist je dat?

25 procent van de Nederlanders met tegenzin naar het werk gaat? Vaak is de oorzaak een leidinggevende die niet weet hoe hij of zij met de mensen in het team moet omgaan. In deze opleiding leer je precies dat: hoe ga je met mensen om, hoe geef je ze sturing en hoe motiveer je ze?


Wat leer je? 

Als leidinggevende heb jij de touwtjes in handen. Je geeft direct leiding aan een team van medewerkers die je zo veel mogelijk tevreden laat werken. Je helpt je team vooruit en boekt resultaten voor het bedrijf.   

Tijdens de opleiding leer je op een zeer praktische manier hoe je leiding geeft in jouw vakgebied. Je leert werkplanningen maken en hoe je functionerings-,  beoordelings- en ‘slecht nieuws’-gesprekken voert. Je leert hoe je als leidinggevende moet omgaan met conflictsituaties, hoe je (hoog) ziekteverzuim onder je medewerkers aanpakt. Je leert hoe je een goed personeelsbeleid opzet, hoe je goede nieuwe medewerkers weet te werven en selecteren en hoe je een opleidingsplan opzet.   

Al deze vaardigheden leer je niet vanuit de boeken maar door het te doen. De opleiding staat dan ook in het teken van praktijkopdrachten die je uitvoert op je stage en op school. Theorielessen worden alleen gegeven ter ondersteuning bij het uitvoeren van de praktijkopdrachten.

Keuzedelen 

Om deze Mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het Hbo en/of jouw toekomstige baan, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). 

Je hebt de keuze uit de volgende keuzedelen:

K0766 Fotostyling  

K0519 Online marketing en het toepassen van E-commerce  

 

Lees meer

Na je opleiding 

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terecht, om je te specialiseren of bij te scholen.

Beroepen 

Na het behalen van je diploma kun je als leidinggevende aan de slag in jouw vakgebied.  

Doorstuderen? 

Na deze opleiding kun je prima doorstromen naar:

  • HBO- of Associated Degree-opleidingen in de richting van jouw vakgebied.
Lees meer
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.