Leidinggevende team / afdeling / project

Niveau: 4
Leerweg: BOL / BBL 
BOL
Duur: 1 jaar
Startdatum: februari 2023
augustus 2023
BBL
Duur: 1 jaar
Startdatum: februari 2023
augustus 2023

Wat is een leidinggevende team/afdeling/project? 

Als leidinggevende team/afdeling/project heb jij de touwtjes in handen. Je geeft direct leiding aan een team van medewerkers die je zo veel mogelijk tevreden laat werken. Je coacht medewerkers, bewaakt processen en houdt altijd de doelstellingen voor ogen. Je helpt je team vooruit en boekt resultaten voor het bedrijf.

Dit is een specialisten-opleiding niveau 4.

Iets voor jou?  

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig: 

  • Je bent een zeer gemotiveerde student 
  • Je bent in het bezit van een niveau 3 diploma en wilt verder op je eigen vakgebied 
  • Je gaat graag met mensen om en wilt het beste uit ze halen
  • Je neemt graag de leiding en kunt goed beslissingen nemen

Bekijk het filmpje over deze opleiding:

Wist je dat?

25 procent van de Nederlanders gaat met tegenzin naar het werk. Vaak is de oorzaak een leidingge-vende die niet weet hoe hij of zij met zijn mensen moet omgaan. In de opleiding leer je hoe je met mensen omgaat, hoe je ze sturing geeft en motiveert.


Wat leer je? 

Als leidinggevende heb jij de touwtjes in handen. Je geeft direct leiding aan een team van medewerkers die je zo veel mogelijk tevreden laat werken. Je helpt je team vooruit en boekt resultaten voor het bedrijf.   

Tijdens de opleiding leer je op een zeer praktische manier hoe je leiding geeft in jouw vakgebied. Je leert werkplanningen maken en hoe je functionerings-,  beoordelings- en ‘slecht nieuws’-gesprekken voert. Je leert hoe je, als leidinggevende, moet omgaan met conflictsituaties, hoe je (hoog) ziekteverzuim onder je medewerkers aanpakt. Je leert hoe je een goed personeelsbeleid opzet, hoe je goede nieuwe medewerkers weet te werven en selecteren en hoe je een opleidingsplan opzet.   

Al deze vaardigheden leer je niet vanuit de boeken maar door het te doen. De opleiding staat dan ook in het teken van praktijkopdrachten die je uitvoert op je stage en op school. Theorielessen worden alleen gegeven ter ondersteuning bij het uitvoeren van de praktijkopdrachten.

Keuzedelen 

Om deze mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). 

Je hebt de keuze uit de volgende keuzedelen:

K0766 Fotostyling  

K0519 Online marketing en het toepassen van E-commerce  

 

Lees meer

Na je opleiding 

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terugkomen, om je te specialiseren of bij te scholen.  

Beroepen 

Na het behalen van je diploma kun je als leidinggevende aan de slag in jouw vakgebied.  

Doorstuderen? 

  • HBO of Associated Degree opleiding in de richting van jouw vakgebied.
Lees meer
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
In India zeggen ze ja door hun hoofd van links naar rechts te bewegen