Leidinggevende team/ afdeling/ project

Niveau: 4
Leerweg: BBL / BOL 
BOL
Duur: 1 jaar
Startdatum: augustus 2022
BBL
Duur: 1 jaar
Startdatum: augustus 2022

Wat doe je als Leidinggevende team/afdeling/project? 

Iets voor jou?  

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig: 

  • Je bent een zeer gemotiveerde student 
  • Je bent in het bezit van een niveau 3 diploma en wilt verder op je eigen vakgebied 
  • Je gaat graag met mensen om
  • Je neemt graag de leiding 
  • Je kunt goed beslissingen nemen 
  • Je denkt vooruit 
  • Je wilt het beste uit jezelf en uit je mensen halen Vorm

Bekijk het filmpje over deze opleiding:

Wat leer je? 

Als leidinggevende heb jij de touwtjes in handen. Je geeft direct leiding aan een team van medewerkers die je zo veel mogelijk tevreden laat werken. Je helpt je team vooruit en boekt resultaten voor het bedrijf.   

 Tijdens de opleiding leer je op een zeer praktische manier hoe je leiding geeft in jouw vakgebied. Je leert werkplanningen maken en hoe je functionerings-,  beoordelings- en ‘slecht nieuws’-gesprekken voert. Je leert hoe je, als leidinggevende, moet omgaan met conflictsituaties, hoe je (hoog) ziekteverzuim onder je medewerkers aanpakt. Je leert hoe je een goed personeelsbeleid opzet, hoe je goede nieuwe medewerkers weet te werven en selecteren en hoe je een opleidingsplan opzet.   

Al deze vaardigheden leer je niet vanuit de boeken maar door het te doen. De opleiding staat dan ook in het teken van praktijkopdrachten die je uitvoert op je stage en op school. Theorielessen worden alleen gegeven ter ondersteuning bij het uitvoeren van de praktijkopdrachten. 

Lees meer

Keuzedelen 

Om deze mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). 

Zo ga je bij het keuzedeel 'persoonlijk profileren' ontdekken waar je goed in bent en wat je verder zou willen ontwikkelen om een goede leidinggevende te worden. Bij het keuzedeel ‘Invloed en medezeggenschap in een organisatie’ ga je je verder verdiepen in bijvoorbeeld de rol van de ondernemingsraad binnen een organisatie en wat dat voor jou betekent als leidinggevende. 
Lees meer

Na je opleiding 

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terugkomen, om je te specialiseren of bij te scholen.  

Beroepen 

Na het behalen van je diploma kun je als leidinggevende aan de slag in jouw vakgebied.  Vorm 

Doorstuderen? 

  • HBO of Associated Degree opleiding in de richting van jouw vakgebied.
Lees meer
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Lucifers werden uitgevonden voor de aansteker
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De aansteker werd uitgevonden in 1823 terwijl de eerste lucifer pas in 1827 werd uitgevonden. De eerste lucifers waren heel erg gevaarlijk. Er zat genoeg fosfor in een doosje lucifers om een mens te doden.