Wat doe je als manager/ondernemer horeca?
Als manager of ondernemer horeca werk je bijvoorbeeld in een restaurant of hotel. Samen met je team ontvang je de gasten. Je zorgt dat ze zich welkom voelen en dat ze het naar hun zin hebben. Klachten los je professioneel op. Je coacht, motiveert en begeleidt je collega’s, maar je springt bij als dat nodig is. Je weet alles over de beveiliging, het technisch onderhoud en de catering. Je blijft rustig, ook als het druk is. Je werkt vaak op onregelmatige werktijden.
Iets voor jou?
Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig:
- Je gaat goed met mensen om en spreekt je talen
- Je houdt van aanpakken en bent stressbestendig
- Je kunt goed zelfstandig én in een team werken
- Je bent flexibel, ook in je werktijden
Bekijk het filmpje over deze opleiding:
Wist je dat?
- Amsterdam ongeveer 7.600 horecazaken heeft? Dat is bijna de helft van alle horecazaken in héél Noord-Holland. Werk genoeg dus!
- Je tijdens je studie ervaring opdoet in het eigen werk- en leerbedrijf 'Restaurant Inside' van ROC TOP? Ook gasten van buitenaf zijn hier welkom. Een mooie leerschool!
Wat leer je?
We leiden je op tot een allround-medewerker die op veel plaatsen in de horeca kan werken. En je leert hoe je zelf een horeca-onderneming start.
Een groot deel van je opleiding loop je stage in een hotel. Je werkt dan steeds op een andere afdeling. Zo leer je alles over de hotelwereld. In het derde jaar geef je op je stageplek leiding in de housekeeping. Bijvoorbeeld in een hotel in Nederland of in het buitenland.
Keuzedelen
Om deze Mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het Hbo en/of jouw toekomstige baan, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen).
De keuzedelen die vanuit de opleiding worden aangeboden zijn:
- Organisatie interne evenementen (480 uur)
- Regionale specialiteiten en producten (240 uur)
- Persoonlijk profileren (240 uur)
- Voorbereiding HBO (240 uur)
Na je opleiding
Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terecht, om je te specialiseren of bij te scholen.
Beroepen
Je kunt aan de slag als meewerkend leidinggevende (supervisor) bijvoorbeeld bij:
- een hotel
- een restaurant
Of je start je eigen bedrijf in de horeca.
Doorstuderen?
Na deze opleiding kun je prima doorstromen naar:
- Hogere Hotelschool
- Hbo Facility Management
antwoord is niet waar
Dit geldt zowel voor peuters als voor volwassenen. Daarom wordt altijd aangeraden pas in de namiddag een nieuw paar schoenen te kopen.
06 – 25 68 87 24 Meestal antwoord binnen 1 dag