Manager/ondernemer horeca

Richting: Horeca
Niveau: 4
Leerweg: BOL 
BOL
Duur: 3 jaar
Startdatum: augustus 2023

Wat is een manager/ondernemer horeca?

Als manager of ondernemer horeca werk je bijvoorbeeld in een restaurant of hotel. Samen met je team ontvang je de gasten. Je zorgt dat ze zich welkom voelen en dat ze het naar hun zin hebben. Klachten los je professioneel op. Je coacht, motiveert en begeleidt je collega’s, maar je springt bij als dat nodig is. Je weet alles over de beveiliging, het technisch onderhoud en de catering. Je blijft rustig, ook als het druk is. Je werkt vaak op onregelmatige werktijden.

Iets voor jou? 

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig:

  • je gaat goed met mensen omen spreekt je talen
  • je houdt van aanpakken en bent stressbestendig
  • je kunt goed zelfstandig én in een team werken
  • je bent flexibel, ook in je werktijden

Bekijk het filmpje over deze opleiding:

Wist je dat?

  • Amsterdam heeft ongeveer 7.600 horecazaken. Dat is bijna de helft van alle horecazaken in Noord-Hol-land. Werk genoeg dus!
  • Tijdens je studie ga je ervaring opdoen in het werk- leerbedrijf Restaurant Inside van ROC TOP. Ook gasten van buitenaf zijn hier welkom. Een mooie leerschool!

Wat leer je?

We leiden je op tot een allround medewerker die op veel plaatsen in de horeca kan werken. En je leert hoe je zelf een horecaonderneming start.

We besteden veel aandacht aan plannen, coördineren, leidinggeven, organiseren en communiceren. En aan het maken van begrotingen. Je leert bovendien hoe je je professioneel gedraagt op de werkvloer (beroepshouding). Een groot deel van je opleiding loop je stage in een hotel. Je werkt dan steeds op een andere afdeling. Zo leer je alles over de hotelwereld. In het derde jaar geef je op je stageplek leiding in de housekeeping. Bijvoorbeeld in een hotel in Nederland of in het buitenland.


Keuzedelen

Om deze mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen).

De keuzedelen die vanuit de opleiding worden aangeboden zijn:

  • Organisatie interne evenementen (480 uur)
  • Regionale specialiteiten enproducten (240 uur)
  • Persoonlijk profileren (240 uur)
  • Voorbereiding HBO (240 uur)
Lees meer

Na je opleiding

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terugkomen, om je te specialiseren of bij te scholen.

Beroepen

Je kunt aan de slag als meewerkend leidinggevende (supervisor) bijvoorbeeld bij:

  • een hotel
  • een restaurant

Of je start je eigen bedrijf in de horeca.


Doorstuderen?

Na deze opleiding kun je prima doorstromen naar:

  • Hogere Hotelschool
  • Hbo Facility Management
Lees meer
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Een vingerafdruk is net als een tongafdruk uniek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De vingerafdruk is bij elk mens uniek, maar ook de tong is uniek bij iedereen. De plaatsing van smaakpapillen, vorm, grootte, etc.