Mbo Verpleegkundige BBL Langdurige Zorg

Let op ROC TOP gaat samenwerken met het ROC van Amsterdam.
Richting: Zorg
Niveau: 4
Leerweg: BBL 
BBL
Duur: 2,5 jaar
Startdatum: september 2023
Let op Voor deze opleiding meld je je voortaan aan bij het ROC van Amsterdam. Als je klikt op ‘Aanmelden’ of ‘Kom kijken’, word je dus doorgeleid naar de website van het ROC van Amsterdam.

Toelating

Om de opleiding Mbo Verpleegkundige BBL voor verpleeghuizen en thuiszorg bij ROC TOP te volgen heb je: 

  • een diploma Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg (niveau 3 of 4) óf
  • een propedeuse Hbo met werkervaring in de zorg
  • een praktijkovereenkomst (zie hieronder)

Wil je weten wat de algemene toelatingseisen zijn om een Mbo-opleiding op niveau 4 te volgen? Klik dan hier. 

Gecombineerde leerweg: BBL

De gecombineerde leerweg is een combinatie van leren en werken, waarbij theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. Je wordt voorbereid op een verpleegkundige functie in een verpleeghuis of in de thuiszorg. Hiervoor is nodig dat je solliciteert als leerling verpleegkundige bij een van de volgende instellingen voor langdurige zorg (waar ROC TOP vaak mee werkt):

BPV

Als je bent aangenomen bij een van deze instanties met een contract van minimaal 24u per week voor de duur van de gehele opleiding, kun je pas echt met de opleiding bij ROC TOP starten. 

Tijdens de gehele opleiding dien je 2300 beroepspraktijkvormende uren te hebben gewerkt bij een erkend SBB-leerwerkbedrijf.

Spreekt dit je aan? Solliciteer dan bij de hierboven genoemde instanties en meld je aan voor de opleiding.

Versnellen

Deze opleiding ís al verkort: hij duurt 2,5 jaar ipv 4. Die tijd is ook echt nodig om de groei te maken van verzorgende naar zelfstandig, verantwoordelijk startend verpleegkundige.

Flyer over aanmelden

Ben je nu aan het werk in de Zorg en wil je dit blijven doen én ook studeren? Lees dan deze flyer over hoe je aan te melden voor een BBL-opleiding.

Aanmelding & Kennismaking

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het gesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. 

Als je toegelaten bent tot de opleiding bij ROC TOP en bovendien weet dat je kunt starten bij een erkende werkgever, dan volgt de kennismaking. Deze vindt plaats in de eerste lesweek op ROC TOP, waarbij je in contact komt met je studieloopbaan-begeleider, je studiegenoten en de overige betrokkenen bij de opleiding. 

Aan het begin van het leerjaar zal ook een 0-meting plaatsvinden voor Nederlands, Engels en rekenen. Een ontwikkelingstoets (Talentscan) en/of een niveau-toets voor Nederlands, Engels, rekenen en persoonlijkheid kan een onderdeel van de toelating zijn. Dit wordt bepaald door de werkgever. 

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de voorlichter.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

De kosten

Als je een opleiding in het Mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Dit bedrag ligt voor deze opleiding rond de 1.000,- euro voor de gehele opleiding. Deze kosten worden over het algemeen vergoed door je werkgever. Check de kosten.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.