Mbo Verpleegkundige BBL Ziekenhuis

Let op ROC TOP gaat samenwerken met het ROC van Amsterdam.
Richting: Zorg
Niveau: 4
Leerweg: BBL 
BBL
Duur: 4 jaar
Startdatum: september 2023
Let op Voor deze opleiding meld je je voortaan aan bij het ROC van Amsterdam. Als je klikt op ‘Aanmelden’ of ‘Kom kijken’, word je dus doorgeleid naar de website van het ROC van Amsterdam.

Toelating

De minimale toelatingseisen voor deze 4-jarige BBL ziekenhuis-opleiding is:

  • een Vmbo TL/Mavo diploma
  • een overgangsbewijs naar 4 Havo/Vwo

Wil je weten wat de algemene toelatingseisen zijn om een Mbo-opleiding op niveau 4 te volgen? Klik dan hier. 

Het is handig (maar niet verplicht) om een vooropleiding met zorgprofiel te hebben.

Gecombineerde leerweg: BBL

De gecombineerde leerweg is een combinatie van leren en werken, waarbij theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. De opleiding duurt 4 jaar en kan niet versneld worden gedaan! Je wordt voorbereid op een verpleegkundige functie in een ziekenhuis. Hiervoor is nodig dat je solliciteert als leerling verpleegkundige bij een van de volgende ziekenhuizen:

BPV

Als je bent aangenomen bij een van deze ziekenhuizen, krijg je een leerovereenkomst met een contract van 32 uur per week voor een jaar. In dat eerste jaar van de opleiding loop je, los van elkaar, twee keer een stage van vier dagen. In mei en juni loop je vervolgens 8 weken achter elkaar stage. 
Na het succesvol afronden van je eerste jaar, krijg je vanaf jaar 2 een leer-arbeidsovereenkomst.

Tijdens de gehele opleiding dien je 2300 beroepspraktijkvormende uren te hebben gewerkt bij een erkend SBB-leerwerkbedrijf.

Spreekt dit je aan? Solliciteer dan bij de hierboven genoemde ziekenhuizen en meld je aan voor de opleiding.

Flyer over aanmelden

Ben je nu aan het werk in de Zorg en wil je dit blijven doen én ook studeren? Lees dan deze flyer over hoe je aan te melden voor een BBL-opleiding.

Aanmelding & Kennismaking

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het gesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. 

Als je toegelaten bent tot de opleiding bij ROC TOP en bovendien weet dat je kunt starten bij het OLVG of VUmc, dan volgt de kennismaking. Deze vindt plaats in de eerste lesweek op ROC TOP, waarbij je in contact komt met je studieloopbaan-begeleider, je studiegenoten en de overige betrokkenen bij de opleiding. 

Aan het begin van het leerjaar zal ook een 0-meting plaatsvinden voor Nederlands, Engels en rekenen. Een ontwikkelingstoets (Talentscan) en/of een niveau-toets voor Nederlands, Engels, rekenen en persoonlijkheid kan een onderdeel van de toelating zijn. Dit wordt bepaald door de werkgever. 

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de voorlichter.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

De kosten

Als je een opleiding in het Mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Dit bedrag ligt voor deze opleiding rond de 750,- euro voor de gehele opleiding. Deze kosten worden vergoed door je werkgever na het behalen van jaar 1, wanneer je een leer-arbeidsovereenkomst krijgt. Check de kosten.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Een tandarts heeft de elektrische stoel uitgevonden
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is waar

Hij werd bedacht door de Amerikaanse tandarts Alfred Southwick en in 1889 voor het eerst in gebruik genomen in New York.