Mbo Verpleegkundige BOL

Wij gaan verhuizen! Per aug 2023 verhuizen alle TOP zorg- en welzijnsopleidingen naar het voormalig Slotervaartziekenhuis
Richting: Zorg
Niveau: 4
Leerweg: BOL 
BOL
Duur: 4 jaar
Startdatum: september 2023

Toelating

Wil je weten wat de algemene toelatingseisen zijn om een Mbo-opleiding op niveau 4 te volgen? Klik dan hier.

Het is handig (maar niet verplicht) om een vooropleiding met zorgprofiel te hebben.

Toelatingstips BBL

Voor alle informatie over de verschillende BBL-opleidingen Verpleegkunde verwijzen we je graag naar: 

Gecombineerde leerweg

De gecombineerde leerweg is een combinatie van leren en werken, waarbij theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. De opleiding duurt 4 jaar. Je wordt voorbereid op een verpleegkundige functie in een ziekenhuis. 

Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij ROC TOP en een stage van 2 maanden in het ziekenhuis.

Vanaf jaar 2 start de gecombineerde leerweg, het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus in totaal een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam in het ziekenhuis.

Interesse? Solliciteer:  

Kennismaking

Na je aanmelding word je uitgenodigd voor een intake. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het gesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. De kennismaking met de klas volgt aan het begin van het schooljaar.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de voorlichter.

Stage/Leerbaan 

Heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplaats of leerbaan? Neem een kijkje op stagemarkt.nl. Aan het einde van je opleiding moet je kunnen voldoen aan de 2300 uur werkervarings-norm vanwege de wet BIG.  

Duur opleiding

Deze BOL-opleiding duurt 4 jaar. Zie meer informatie onder het kopje Praktische informatie en toelatingseisen.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

De kosten

Als je een opleiding in het Mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Check de kosten.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Het hoogste gebouw van Nederland staat in Madurodam
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.