Mbo-Verpleegkundige

Richting: Zorg
Niveau: 4
Leerweg: BOL / BBL 
BOL
Duur: 2,5 – 4 jaar
Startdatum: augustus 2022
BBL
Duur: 2,5 – 4 jaar
Startdatum: augustus 2022

Flyer over aanmelden

Ben je nu aan het werk in de Zorg en wil je dit blijven doen én ook studeren? Lees dan deze flyer over hoe je aan te melden voor een BBL-opleiding.

Gecombineerde leerweg

De gecombineerde leerweg is een combinatie van leren en werken, waarbij theorie en praktijk elkaar voortdurend afwisselen. De opleiding duurt 4 jaar. Je wordt voorbereid op een verpleegkundige functie in een ziekenhuis. 

Het eerste jaar van de opleiding is BOL (beroeps opleidende leerweg) en bestaat uit een groot deel theorie bij het ROC TOP en een stage van 2 maanden in het ziekenhuis.

Vanaf jaar 2 start de gecombineerde leerweg, het leer-werk gedeelte van de opleiding. Het leer-werk traject duurt drie jaar. Je volgt dus een vierjarige opleiding. Tijdens het leer-werk gedeelte zul je ongeveer 30% van je tijd theorie volgen bij het ROC TOP en de overige 70% ben je werkzaam in het ziekenhuis.

Interesse? Solliciteer:  

Stage/ Leerbaan 

Heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplaats of leerbaan? Neem een kijkje op stagemarkt.nl.

Duur opleiding

Afhankelijk van je vooropleiding, kun je de opleiding in 2,5 of 3 jaar afronden. Zie meer informatie onder het kopje toelating en kennismaking.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig, om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

De kosten

Als je een opleiding in het mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. Check de kosten.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Lucifers werden uitgevonden voor de aansteker
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De aansteker werd uitgevonden in 1823 terwijl de eerste lucifer pas in 1827 werd uitgevonden. De eerste lucifers waren heel erg gevaarlijk. Er zat genoeg fosfor in een doosje lucifers om een mens te doden.