Let op:
Deze opleiding start met twee gezamenlijk basisjaren, samen met de andere opleidingen binnen sport- en bewegen. Hierin maak je kennis met alle verschillende kwalificaties. Je wordt daarom automatisch ingeschreven op het instroom-crebo (23366). Pas aan het einde van het tweede jaar kies je definitief je afstudeerrichting.
Wat doe je als Trainer-coach/Instructeur?
Als Trainer-coach/Instructeur werk je bijvoorbeeld bij een fitnesscentrum of bij de brandweer. Je bouwt een band op met de mensen. Je motiveert en inspireert. Zo zorg je dat ze betere sportprestaties leveren. En dat ze het beste uit zichzelf halen. Je motiveert, inspireert en zorgt dat ze het beste uit zichzelf halen. Je organiseert en coördineert sport- en bewegingsactiviteiten, zoals wedstrijden, toernooien of trainingen.
Iets voor jou?
Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig:
- Je bent sportief en hebt een goede conditie
- Je gaat goed om met mensen van alle leeftijden en kunt ze motiveren
- Je bent zelfverzekerd, stressbestendig en flexibel
- Je kunt goed plannen en organiseren
Wat leer je?
Je leert in theorie en in de praktijk les en training te geven in bewegen en sporten. Je verdiept je in verschillende sporttechnieken en sporten.
Keuzedelen
Om deze Mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het Hbo en/of jouw toekomstige baan, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen).
Je hebt de keuze uit (sommige alleen in leerjaar 2):
Instructeur fitness (240 uur) |
Instructeur skiën (240 uur) |
Instructeur snowboarden (240 uur) |
Instructeur (of trainer/coach) overige sporten (240 uur) |
Trainer-coach voetbal (240 uur) |
Veilig sportklimaat (240 uur) |
BSO 4-8 jaar (240 uur) |
Gezonde leefstijl (240 uur) |
Oriëntatie op ondernemerschap (240 uur) |
Voorbereiding HBO (240 uur) |
BPV (stage)
Gedurende je opleiding loop je stages. In het Mbo heet dat Beroepspraktijk Vorming, afgekort BPV. Tijdens de BPV leer je in een leerbedrijf de beroepskennis toepassen en je leert een beroepshouding en beroepsvaardigheden ontwikkelen. Iedere student krijgt een begeleider van school toegewezen voordat de BPV begint.
Wanneer mag je BPV lopen?
Meteen vanaf de start van de opleiding begin je met BPV lopen. Het kan zijn dat een BPV-plek je vraagt om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren. Deze moet je aanvragen bij de gemeente. Het kan zijn dat je BPV-plek dit vergoedt, dus vraag daarnaar. Een VOG wordt vaker gevraagd in het werkveld (vooral als je met mensen omgaat), dus het is normaal dat je dit moet regelen.
Tijdens sommige stages vinden ook examens plaats.
Na je opleiding
Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terecht, om je te specialiseren of bij te scholen.
Beroepen
Je kunt met deze sportopleiding aan de slag bij organisaties waarbij sport en bewegen een belangrijke rol spelen, bijvoorbeeld bij:
- een sportvereniging
- een fitnesscentrum
- een sport- en bewegingscentrum
- defensie
- de brandweer
- de politie
Doorstuderen?
Na deze opleiding kun je prima doorstromen de volgende opleiding:
- Hbo Trainer/coach, niveau 5
antwoord is niet waar
Het hoogste gebouw in Nederland is de Maastoren, en die staat niet in het miniatuurpark Madurodam.
06 – 25 68 87 24 Meestal antwoord binnen 1 dag