Vakman-ondernemer

Niveau: 4
Leerweg: BOL 
BOL
Duur: 1 jaar
Startdatum: februari 2023
augustus 2023

Wat is een Vakman-ondernemer? 

Je gaat een eigen bedrijf beginnen op jouw vakgebied. Je hebt bijvoorbeeld een zorg-opleiding gehad en wilt als zzp-er in de thuiszorg starten of je hebt een sport-opleiding gehad en wilt je eigen sportschool beginnen.

Iets voor jou?  

Voor deze opleiding heb je de volgende eigenschappen nodig: 

  • Je bent in bezit van een MBO niveau 3 of 4 diploma
  • Je wilt een eigen bedrijf beginnen 
  • Je bent gestart met een onderneming en wilt meer uit je bedrijf halen 
  • Je wilt een bedrijf overnemen

Bekijk het filmpje over deze opleiding:

Wist je dat?

60 procent van de beginnende ondernemers en zzp’ers stopt er binnen vijf jaar weer mee. Dat komt vaak, omdat deze mensen de regels (belasting, boekhouding, verzekering enzovoorts) niet goed kennen, terwijl ze wél goede vakmensen zijn


Wat leer je?

Als ondernemer ben je verantwoordelijk voor je eigen bedrijf. Naast een goed idee komen daar nog veel meer verantwoordelijkheden bij kijken. Wil jij in de basis een goede ondernemer worden en goed van start gaan en de juiste stappen ondernemen? Deze opleiding helpt jou daarbij. 

De lessen op school zijn erop gericht om je een professioneel ondernemingsplan te laten schrijven. Daar komt veel bij kijken: marketing, management en bedrijfseconomie. Je moet kennis hebben van verzekeringen, van belastingen en je moet weten hoe je je gegevens bij je boekhouder aanlevert. Ook krijg je op school de algemene vakken Nederlands, rekenen en Engels. 

Behalve school gaan we er tijdens excursies er op uit om te kijken hoe andere beginnende ondernemers het doen. Deze ondernemers worden, net als deskundigen van bijvoorbeeld de bank en de KvK ook op school uitgenodigd om gastlessen te geven. 

Daarnaast loop je stage in dezelfde branche als het bedrijf dat je wilt beginnen.

Keuzedelen 

Om deze mbo-opleiding nog beter aan te laten sluiten op het hbo en/ of jouw toekomstige job, kies je tijdens je opleiding één of meerdere keuzedelen. Je kunt kiezen uit keuzedelen die iets extra’s toevoegen (verbreden) of keuzedelen waarmee je dieper ingaat op stof die je al geleerd hebt (verdiepen). 

Je kunt kiezen uit 2 keuzedelen:

K0766 Fotostyling 

K0519 Online marketing en het toepassen van E-commerce 

Lees meer

Na je opleiding 

Na je opleiding kun je kiezen voor een baan, een vervolgstudie of een eigen bedrijf. Ook dan kun je bij ons terugkomen, om je te specialiseren of bij te scholen.  

Beroepen 

Wanneer je klaar bent met de opleiding, ken je alle ins- and outs om als ondernemer aan de slag te gaan. Je start je eigen bedrijf op, of hebt dit misschien tijdens je studie al gedaan, en gaat hier verder in werken. Als ZZP’er kun je overal aan de slag van de thuiszorg tot fietsenmaker, van wasserij tot hondenuitlaat-service. 

Doorstuderen? 

Na deze opleiding kun je prima doorstromen naar: 

  • HBO of Associated Degree opleiding in de richting van jouw vakgebied.
Lees meer
Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Een vingerafdruk is net als een tongafdruk uniek
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

De vingerafdruk is bij elk mens uniek, maar ook de tong is uniek bij iedereen. De plaatsing van smaakpapillen, vorm, grootte, etc.