Verzorgende IG & Begeleider maatschappelijke zorg (combi-opleiding)

Wij gaan verhuizen! Per aug 2023 verhuizen alle TOP zorg- en welzijnsopleidingen naar het voormalig Slotervaartziekenhuis
Richting: Zorg
Niveau: 3
Leerweg: BBL 
BBL
Duur: 3 jaar
Startdatum: september 2023

Toelating

Wil je weten wat de algemene toelatingseisen zijn om een Mbo-opleiding op niveau 3 te volgen? Klik dan hier.

Toelatingstip 

  • Om stage te lopen, heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig.
  • Studenten met een Helpende Plus certificaat en ervaring in de zorg kunnen in aanmerking komen voor instroom in het tweede jaar. Heb je alleen Helpende Zorg & Welzijn, dan volg je het 3-jarig traject.
  • BBL: jouw werkgever kan een Talentscan-test aanvragen.

Kennismaking

Na je aanmelding (voor de BBL-opleiding het liefst direct met de werkgever samen) word je uitgenodigd voor een kennismaking. Afhankelijk van de gekozen opleiding kan deze bestaan uit een 1-op-1 gesprek of een groepsgesprek met meerdere leerlingen. Het kennismakingsgesprek is een manier om jouw interesses en wensen beter in kaart te krijgen. Daarna (bij starten in augustus/september) volgt voor de zomervakantie een welkomstdag.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met de voorlichter.

De opleiding in cijfers

Een opleiding kiezen, kan lastig zijn. Wat is je kans op werk, wat ga je verdienen en hoe tevreden zijn andere studenten over de opleiding? Studie in Cijfers (van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven 'SBB') geeft antwoord op deze vragen om jouw studiekeuze makkelijker te maken. Check de feiten en cijfers.

BYOD – Bring Your Own Device (laptop)

Voor deze opleiding heb je een laptop nodig om de lessen te kunnen volgen. Meer informatie over de technische specificaties van de laptop volgen tijdens het kennismakingsgesprek. Heb je de financiële middelen niet om een laptop te kopen? Geef dat aan tijdens jouw kennismakingsgesprek.  

Stagelopen

Heb je hulp nodig bij het vinden van een stageplaats of leerbaan? Neem een kijkje op stagemarkt.nl.

De kosten

Als je een opleiding in het Mbo gaat volgen zijn daar kosten aan verbonden. Vanaf je 18e betaal je een wettelijk vastgesteld bedrag. Daarnaast komen er voor iedereen kosten bij voor bijvoorbeeld het aanschaffen van boeken, softwarelicenties en voor activiteiten. 

Voor de BBL geldt: vaak betaalt jouw werkgever een deel van jouw kosten. Maak dat bespreekbaar. Check de kosten.

Proef de sfeer, ontdek je campus.
Ontdek de campus
Mannen hebben het vaker koud dan vrouwen
#altijdblijvenleren
Het goede
antwoord is niet waar

Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen.